ANALIZĂ Antal este președintele Ligii Aleșilor Locali PNL, Abrudan s-a apropiat la mustață!

de Andrei Ando | in Regional | 29 Septembrie 2017, 17:43 | 0 comentarii

Petru Antal a câștigat competiția pentru președinția Ligii Aleșilor Locali PNL Arad. A fost un scor strâns, 9 voturi în plus față de Călin Abrudan. Secretar general al Ligii este primarul Bătrânuț, care a obținut cu cinci voturi în plus față de Ovidiu Mosneag.
Competiția de astăzi, de la Sebiș, a demonstrat că PNL Arad nu este unit. Impresia din afară a fost că s-au confruntat mari orgolii, iar faptul că cele două tabere au terminat aproape umăr la umăr cu siguranță nu va liniști tensiunile din partid.
Rezultatul va fi, probabil, o lecție bună nu atât pentru învinși, ci mai ales pentru învingători. Sau cel putin ar trebui să fie - o lectie despre faptul că așa cum în politică nu există prietenii necondiționate, nu trebuie să existe nici incredere totală. 
Rezultatul final ne duce cu gândul la unul dintre cele mai rostite cuvinte din această seară: orgoliul. Asa cum candidatura lui Abrudan a fost pusă pe seama orgoliului, tot de orgoliu ține si dorința imperativă de a-l umili printr-un rezultat zdrobitor. Faptul că scorul a fost strâns este, probabil, mult mai sănătos pentru liderii PNL Arad decât dacă ar fi fost disproporționat. Ii ajută să rămână cu picioarele pe pământ și să muncească, pentru că e mult de lucru în această organizație frământată, care, iată, nu este atât de omogenă cum se credea. 
Dincolo însă de aceste constatări, victoria lui Antal rămâne victorie, iar el trebuie acum să confirme așteptările unora si să infirme scepticismul multora care din considerente personale sau politice nu l-au considerat un candidat frecventabil. 

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com