„Manele-silicon-fund-sân-atitudine-multe like-uri”: PSD Arad și-a ridicat toată România în cap, cu ciudățeniile din Inspectoratul Școlar!

de R.V. | in Regional | 26 Septembrie 2017, 07:25 | 0 comentarii

Grigore Cartianu: „Hei, votanți ai PSD! Sunteți mulțumiți că votul vostru a făcut-o inspectoare școlară pe duduia Violeta Varga? Voi, profesori pensionari, c are ați predat zeci de ani așa cum ați știut mai bine, vă regăsiți în "Inspectoarea Pisi"?  Voi, părinți ai elevilor, aveți încredere în școala gestionată de pițipoanca PSD-istă? Informații ajutătoare: e tunată, e "cumnățica" prefectului de Arad (iubita fratelui acestuia) și nu are niciun fel de performanțe profesionale care s-o recomande pentru o asemenea funcție. Ce ziceți, doamnelor profesoare? Încântate de programul de guvernare? Dar de ministrul PLM?”

Articolul despre inspectoarea școlară Violeta Varga, numită pe funcție, evident, nu fiindcă ar fi prietena cumnatului prefectului de Arad, a stârnit indignare în toată țara, în media și în școala românească. Felul în care înțelege PSD să populeze posturile din inspectoratele școlare a atras protestele părinților și comentariile celor mai importante posturi de știri naționale.

Una dintre vocile cele mai critice a fost a lui Grigore Cartianu. Acesta comenta pe profilul său de Facebook: „Hei, votanți ai PSD! Sunteți mulțumiți că votul vostru a făcut-o inspectoare școlară pe duduia Violeta Varga? Voi, profesori pensionari, care ați predat zeci de ani așa cum ați știut mai bine, vă regăsiți în "Inspectoarea Pisi"? Voi, părinți ai elevilor, aveți încredere în școala gestionată de pițipoanca PSD-istă? Informații ajutătoare: e tunată, e "cumnățica" prefectului de Arad (iubita fratelui acestuia) și nu are niciun fel de performanțe profesionale care s-o recomande pentru o asemenea funcție. Ce ziceți, doamnelor profesoare? Încântate de programul de guvernare? Dar de ministrul PLM?”

Silviu Iliuță, de la portalul cronicipebune.ro o arde pe ironie: „Acu’eu nu zic ca doamna nu are calitati! Ba, dimpotriva, unele sunt mai mult decat evidente.Este frumoasa. Este sexy. Este ruda cu un smecher din PSD. Si toate astea o recomanda. In conditiile astea, cu asa spate, unele fete ar ajunge direct in Parlament si, bonus, prin Comisia de Aparare sau ceva important. Ar ajunge chiar sa decida viitorul tarii. Ea, Violeta, este modesta, ca in piesa cu “Violeta duce galeata la gunoi.” Exact asta face si ea: duce galeata la gunoi. Numai ca nu este vorba de galeata, ci de o functie. Si nu o duce, ci se asaza pe ea. In loc de GUNOI este INVATAMANTUL ROMANESC.  O functie modesta: Inspector Scolar pentru Management Institutional si Educatie Permanenta, in Arad! Da-te naibii, cum suna asta! Ea ocupa functia. Violeta. In fine, Violeta nu are lucrari stiintifice si nu pare genul doct. De fapt, nu pare genul citit. De fapt, nu pare genul care a citit. Dar astea sunt rautati si aparente. Sigur ca profesorii care nu au citit niciodata vreo lucrare stiintifica, macar pe jumatate de pagina A4, care sa o recomande pentru functia din Invatamant, sunt niste rautaciosi. Sunt sigur ca in spatele citatelor poptamasiene si sedintelor foto “manele-silicon-fund-san-atitudine-multe like-uri” style, se ascunde o fata extreme de inteligenta. Am ras cand am scris asta, dar imi pare rau. Am fost groaznic.”

Marius Mitea, de la Jurnal de Afront, punctează: „Doamna din imagini, Violeta Varga, a ajuns de curând Inspector şcolar pentru Management instituţional şi Educaţie permanentă în cadrul Inspectoratului Şcolar Arad. Fără anunț oficial, fără proiecte anterioare, fără CV public...E iubita fratelui prefectului de Arad.”

Corina Băcanu are o postare cu aproape 3000 de like-uri: „Dacă vă închipuiați că după duamna Ecatrinca Andronescu, șefa la școala ajutătoare de educație, nu se putea mai rău, vă înșelați profund: prostul clasei, Liviu Pop, devine ministru după ce rămâne repetent din clasa întâi până într-a doișpea. Pe acest fond al lipsei unei direcții, iată că apare o speranță în învățământul românesc: duamna Varga. Duamna Varga, susținută de PSD Arad, este noul inspector școlar județean și mi se pare, după pozele pe care duamna le afișează public pe contul ei de facebook, că elevii vor merge de frică la școală: fie ca să nu-i lovească cu buzele în parcare la șaorma, fie ca să nu le spargă mingea cu sprâncenele, fie ca să nu îi tragă de urechi cu țâțele. 
Mie îmi place de duamna asta, pune citate frumoase pe facebook și reprezintă apogeului educației românești. Duamna Varga este de asemenea un model pentru părinții, elevii și profesorii pe care îi inspectează: uite cum și unde ajungi atunci când aprofundezi acea poveste a lui Creangă. Deci, educația contează! Cine a zis că valorile nu sunt apreciate în România? Banii publici merg mereu pe "competență". Later Edit: Așteptăm și feministele de facebook să ne arate țâțele în semn de solidaritate cu noua inspectoare. Cu cât mai multe țâțe solidare, cu atât educația devine mai tare.

Jurnalista Ramona Ursu, cunoscută de la cotidianul național Adevărul, postează două imagini ale doamnei inspector – una actuală, de divă, cealaltă care ne dezvăluie același personaj, dar într-o ipostază durdulie. Comentariul: „O să las asta aici, pentru corecta informare a publicului. Deci "bunăciunea", "bomba sexy", "piți" sau cum văd că i se mai spune tăntiței care a ajuns, prin metode specifice PSD, inspector școlar la Arad nu arată ca în prima poză. Aia e pentru agățat proști cu bănuți prin metoda Facebook. Ci ca în a doua. Unde, da, se vede clar că are fix atâta creier cât are și în prima. #caseclosed”.

Reacția Kanal D: „Potrivit presei locale, Violeta Varga a ocupat postul de director adjunct la Centrul Scolar de Educatie Incluziva, un post infiintat cu putin timp inainte, iar in mai putin de o luna ajunge Inspector scolar pentru Management institutional si Educatie permanenta, post eliberat de profesoara Tocaciu Mariana.

Bârsan Răzvan Cosmin, din Odobești, se adresează cu o solicitare tocmai ministrului Educației: „Domnule Dragnea,vă rog să îl schimbați pe Liviu Pop şi să o numiți pe Daniela Crudu.Dacă la Arad,Violeta Varga este inspector,de ce nu ar fi ministru Educației,Daniela !? Este mai cunoscută decât aia de la Arad!”.

Subiectul este preluat și de site-urile Haz de Necaz, respectiv Haz și Necaz, PROST, care îl tratează într-o notă de pamflet: „Violeta Varga, iubita fratelui prefectului de Arad şi un obişnuit al anturajului deputaţilor PSD Dorel Căprar, Adrian Todor şi Florin Tripa, a fost numită în funcţia de inspector şcolar pentru „educație permanentă”. Numirea în funcţie s-a făcut "peste noapte", de pe pagina Inspectoratului Şcolar Arad lipsind anunţul oficial. Potrivit presei locale, Violeta Varga a ocupat postul de director adjunct la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă, iar în mai puţin de o lună ajunge Inspector şcolar pentru Management instituţional şi Educaţie permanentă, post eliberat de profesoara Tocaciu Mariana. Alte informaţii publice privind proiectele sale anterioare nu există şi nici CV-ul nu este public.”

Digi 24, Antena 3 și România TV au consacrat și ele știri ample pățaniilor din Inspectoratul Școlar Județean Arad. „Greșelile anticipate” ale ministrului Liviu Pop au ajuns total umbrite de imaginile inspectorului școlar promovat „la excepțional”, după modelul șefului Inspectoratului Școlar Județean, care a beneficiat de aceeași viteză și sprijin de la partid.

 

 

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Taguri: PSD Arad

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com