Cum masacrează PSD învățământul arădean, cu premeditare: profesori de nota 9,15 sunt măturați să i se facă loc Ancăi Stoenescu!

de R.V. | in Regional | 6 Septembrie 2017, 12:11 | 0 comentarii

Cu mult înaintea izbucnirii scandalului de zilele trecute, când PSD a început să joace alba-neagra cu șefia Inspectoratului Școlar Județean, pesediștii au rezervat politic postul de inspector școlar general consilierului local Anca Stoenescu. 

Profesoara Anca Stoenescu a primit calificativul „BINE” pentru activitatea sa, ceea ce a împiedicat-o să se înscrie la concursul pentru funcția de inspector școlar general adjunct, în primăvara acestui an. Și-atunci au început „mânăriile”, ca PSD să se asigure că protejatei nu îi va ocupa nimeni locul.

Întâi, postul a fost scos la concurs în aprilie. Atunci și-a depus candidatura Dragoș Tocoian, cel care din funcția de inspector școlar general adjunct reușise să urgenteze lucrările pentru finalizarea noului sediu al Inspectoratului Școlar. Anca Stoenescu nici măcar nu a putut participa la concurs din cauza calificativului necorespunzător pe care inițial l-a contestat fără succes la Minister, apoi în instanță! Dragoș Tocoian primește nota 8,65 la examenul scris. La oral, însă, pesediștii din Minister se dau peste cap și îl cad! Nu era postul pentru Anca Stoenescu? Cum rezultatul probei orale nu poate fi contestat, potrivit metodologiei de concurs, Tocoian pierde postul.

Fiindcă Aradul nu poate rămâne fără inspector școlar general adjunct, PSD a găsit rapid o soluție. Și a numit-o pe nimeni alta decât pe... ați ghicit, Anca Stoenescu! Adică aceasta nu se prezintă la concurs, nu are calificativul corespunzător, există un candidat care a primit nota 8,65, dar PSD o numește, totuși, pe Anca Stoenescu pe post! Așa rușine nu a mai trăit învățământul arădean niciodată, dar ce contează, dacă e vorba de însăși doamna Stoenescu?

Nici nu se instalează bine la Inspectoratul Școlar, Stoenescu declară că prioritatea ei este inaugurarea noului sediul al ISJ Arad. Adică, exact ce i s-a pus pe tavă și obiectivul pentru care a muncit predecesorul său, Tocoian, pe care PSD l-a măturat să îi facă loc duduii. Și, ce să vezi, sediul se și inaugurează peste... trei zile! Vă dați seama cât a muncit doamna Stoenescu pentru el!

Dar povestea aceasta urâtă nu se oprește aici! PSD a pregătit încă o umilință pentru profesioniștii din învățământul arădean, în dorința sa de a elimina concurența lui Stoenescu de la Inspectoratul Școlar!

În luna iunie, Ministerul a organizat un nou concurs pentru ocuparea postului de inspector școlar general adjunct la Arad! Surpriză, nici de această dată Anca Stoenescu nu se prezintă. Nu poate, pentru că în continuare apre probleme cu calificativul! În schimb, se prezintă alți doi candidați, care fiecare obțin nota, atenție, 9,15 la examenul scris! Doar să fie clar pentru toată lumea: la un examen scris unde comisia avea interesul ca niciunul dintre cei doi să nu treacă examenul, deci nu se pune problema vreunui ajutor sau a unor subiecte servite dinainte! Deci cei doi candidați, ambii profesori arădeni excelenți, cu experiență managerială, profesioniști ireproșabili, primesc nota 9,15 la scris. Ce să vezi? Comisia pesedistă de la Ministerul Educației îi cade pe amândoi, din nou, la examenul oral! PSD face tot ce este necesar să îi asigure acest post Ancăi Stoenescu, chiar și dând la o parte candidații competenți!

Bocancul politic pesedist calcă însă și mai tare grumazul învățământului arădean! Dacă nu a putut-o trimite la concurs pentru funcția de inspector școlar general adjunct și i-a dat doar o amărâtă de detașare pe post, PSD i-a pregătit Stoeneascăi, nici mai mult, nici mai puțin, decât funcția de inspector școlar general! L-au demis pe inspectorul general Mladin, prin fax. Apoi au numit-o pe Maria Pașcalău interimar, dar numai pentru câteva ore, că au revenit rapid cu numirea Ancăi Stoenescu.

Această imixtiune penibilă a PSD în învățământul arădean, fie că vorbim de pesediștii din minister, fie vorbim de cei de la nivel local, este o rușine pentru Arad! În loc să urmărească performanța în învățământ, pesediștii urmăresc satisfacerea clientelei lor politice, indiferent ce intervenții trebuie să facă și cât sunt de competenți oamenii pe care îi dau la o parte. „Prin această brutală intervenție (și) în învățământul preuniversitar arădean, PSD Arad le demonstrează arădenilor că nu îi pasă de copiii noștri, de viitorul elevilor, de profesionalizarea sistemului de învățământ și pune totul deoparte pentru interesele sale personale!” – declara, într-un comunicat de presă, președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca. La rândul lor, vicepreședintele CJ Sergiu Bîlcea (președintele organizației municipale PSD) și Bogdan Boca (președintele organizației de tineret PNL Arad) au luat și ei atitudine tranșant. Unde este însă vocea puternică a presei și a societății civile? Unde e reacția celor care ar trebui, din poziția lor apolitică, să sancționeze acest machiaverlâc?! În lipsa unei solidarități în fața abuzului, PSD va continua să își facă mendrele prin instituțiile pe care le controlează și să își numească oamenii în locul celor care au demonstrat prin competențe și nu prin carnetul de partid că merită să fie acolo!

Sursă foto: Facebook

 

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com