La Inspectoratul Școlar Județean Arad, o poveste urâtă, cu duhoare de canal dâmbovițean!

publicat in Regional pe 22 August 2017, 07:09

Este de-a dreptul grețos cum procedează pesediștii (și) la Inspectoratul Școlar, cu simulacre de concursuri și oameni numiți pe... „genunche”, ăăăă, pardon, pe sprânceană. 

Sofia Mladin, soția inspectorului școlar general Claudius Mladin, s-a dezlănțuit pe Facebook, după ce ministrul Educației l-a demis pe Mladin prin fax, invocând cele mai penibile motive (printre care nepublicarea pe site-ul Inspectoratului a declarațiilor de avere sau transmiterea unei situații statistice cu câteva zile de întârziere). Exigentul ministru „Genunche” nu este la fel de scrupulos atunci când desemnează interimarii pe funcții de conducere, chiar dacă nu au nici măcar calificativul care să le permită să participe la concursul de ocupare a funcției de conducere. Dar despre asta, într-un articol viitor, pentru că este de-a dreptul grețos cum procedează pesediștii (și) la Inspectoratul Școlar, cu simulacre de concursuri și oameni numiți pe... „genunche”, ăăăă, pardon, pe sprânceană. 
Revenim la războiul pornit de soția de acum fostului inspector școlar general. Sofia Mladin publică pe profilul său de Facebook schimbul de mesaje al soțului său cu senatorul Mihai Fifor, dinaintea inaugurării noului sediul al Inspectoratului Școlar. Din discuție deducem că Fifor a condiționat participarea sa și a unui alt ministru (probabil, al Educației) la eveniment de neinvitarea unor persoane la inaugurare. Cine au fost nedoriții? Putem doar deduce din mesaje: adversarii politici ai lui Fifor. De altfel, senatorul PSD nici nu a venit la inaugurare, însă a participat și președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, și reprezentantul Primăriei. „Eu unul sunt sătul de politica PDL în Inspectoratul Școlar”, scrie negru pe alb Fifor, demonstrând cum intră PSD, cu bocancii, în învățământ și cum încearcă parlamentarul PSD să îi impună unui conducător de instituție ce trebuie să facă să nu își supere șeful de partid! Mladin îl invită în corespondență pe Fifor să se calmeze și îl informează că politica se face la partid, nu la Inspectoratul Școlar, iar inaugurarea sediului nu trebuie să fie un eveniment politic sau politizat.  Ce înțelegem de aici? Apropo - cu toată supărarea lui Fifor, ministru Educației a venit atunci la Arad. O fi fost însă considerat prea integru de pesediști și schimbat la prima remaniere guvernamentală, cu ilustrul promotor al manualelor școlare de educație fizică și sport. 
Claudius Mladin a anunțat că va contesta în instanță demiterea sa intempestivă. Ceea ce înseamnă că nu se va putea organiza concurs pentru ocuparea postului, până când tribunalul se pronunță asupra speței - una urâtă, cu duhoare de canal dâmbovițean...