VIDEO Două atentate în Spania: 18 morți, dintre care 5 teroriști! 100 de răniți!

publicat in Regional pe 18 August 2017, 04:09

 Două atentate teroriste au zguduit aseară Spania - unul la Barcelona, altul la 100 km de metropolă, la Cambril. La Barcelona o dubiță a intrat din plin în mulțime pe bulevardul Las Ramblas, omorând 13 oameni. Alți o sută au fost răniți. Atentatorul terorist a reușit să scape. Peste mai puțin de o oră, la Cambril cinci teroriști au fost împușcați de poliție, după ce au încercat să intre și ei cu o camionetă în mulțime. Terorișii purtau veste cu explozibil care au fost detonate controlat după anihilarea lor.


Polițiștii susțin că teroristul care a acționat la Barcelona a intenționat inițial să detoneze și butelii de gaz, dar una a sărit în aer accidental în casa unde era pregătit atacul terorist. 
Printre răniții de la Barcelona sunt și doi români, unul de 35, celălalt de 42 de ani. Cel de 42 de ani este în stare gravă.

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic a revendicat, joi seară, atentatul comis în oraşul spaniol Barcelona, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

"Autorii atacului de la Barcelona sunt soldaţi ai Statului Islamic", a transmis agenţia AMAQ, aparţinând organizaţiei fundamentaliste sunnite.

În urmă cu câteva săptămâni, membri ai reţelei teroriste ameninţau că vor comite un atentat în Spania.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant / Daesh) ocupă teritorii în nord-estul Siriei, în nord-vestul Irakului, în nordul Libiei, în nordul Egiptului şi în sud-estul Afganistanului, unde a instituit un "califat".