Autobuzul turistic supraetajat al Consiliului Judeţean Braşov, nefolosit de 4 ani, a fost scos din nou la vânzare

in Regional | 5 August 2017, 12:54 | 0 comentarii

Autobuzul turistic supraetajat al   Consiliului Judeţean Braşov , achiziţionat în urmă cu 10 ani cu 300.000 de euro, cu scopul de a plimba turiştii în zona monumentelor şi obiectivelor turistice din municipiul reşedinţă, este scos din nou la vânzare. 
De aproape patru ani vehiculul stă nefolosit, din cauza faptului că turiştii nu sunt interesaţi să se plimb cu el, instituţia fiind nevoită să cheltuie bani pentru întreţinerea lui.

Autobuzul turistic supraetajat a fost evaluat la suma de 100.000 de euro, de către o persoană competentă. Este un preţ de pornire care poate creşte. Sperăm că vor exista cumpărători. Interesul nostru este să valorificăm acest autobuz“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea.

Autobuzul turistic supraetajat era folosit doar în perioada verii, plecarea fiind de pe Aleea de sub Tâmpa. Parcurgea centrul oraşului până la Biserica Sf. Bartolomeu, apoi urca pe drumul spre Poiana Braşov, până în zona Belvedere, de unde se vede tot oraşul. După ce turiştii făceau un scurt popas pentru fotografii, autobuzul se întorcea în oraş parcurgând un traseu până în Piaţa Unirii, după care revenea sub Tâmpa.

Preţul unui bilet era de cinci lei, iar plecarea în cursă necesita un grup de cel puţin 10 turişti. Foarte rar se întâmpla ca toate locurile autobuzului să fie ocupate de turişti. Autorităţile judeţene au mai încercat şi anii trecuţi să vândă autobuzul turistic sau să-l închirieze, dar fără succes.

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com