Ludovic Orban, la Arad: Am un mesaj de unitate, de încredere pentru filiala din Arad. Discuțiile vor înceta în timp și sunt convins că PNL Arad va fi la fel de unit și va avea performanțe și mai bune decât acum.

in Regional | 22 Iulie 2017, 12:02 | 0 comentarii

Președintele PNL, Ludovic Orban, a susținut astăzi o conferință de presă la Arad, la sediul PNL. Liderul liberal a venit la Arad într-un context în care contestația referitoare la alegerea conducerii organizației este încă pe rolul Curții de Onoare și Arbitraj de la București. Ambele tabere au așteptări mari de la Ludovic Orban. 
Contestatarii speră să susțină ideea invalidării alegerilor, iar câștigătorii așteaptă să liniștească spiritele în filială, prin validarea votului care le-a dat câștig de cauză. Ambițiile sunt mari, orgoliile pe măsură, niciuna dintre tabere nefiind dispusă să cedeze. 
La conferința de presă de astăzi Ludovic Orban a fost flancat de Gheorghe Falcă, Iustin Cionca, Geanina Pistru, Sergiu Bîlcea, Eusebiu Pistru, Ioan Cristina și Glad Varga. 

Falcă: Avem un program dens

Gheorghe Falcă: Programul nostru după această întâlnire va fi o ședință de partid. Ne vom întâlni cu organizația de tineret. Vom trece pe la StreetArad, în Parcul Eminescu. Vom avea o emisiune la televiziunea locală și apoi ne deplasăm la Ineu, la Zilele Orașului. Diseară ajungem la Hălmăgel, de unde mâine dimineața ajungem pe Muntele Găina. Am discutat câteva teme naționale, prestația Guvernului, dar și situația administrației locale. În ce privește prestația Guvernului, noi am avut întâlniri cu mediul de afaceri, iar dezamăgirea investitorilor este destul de mare. Într-un județ care este pe locul 5 la exporturi în România, care exportă peste 3 miliarde de euro, în momentul în care se va pune TVA într-un cont separat, oamenii de afaceri ne-au spus că le va fi blocat fondul de investiții. Se va opri și investiția în tehnologie. Noi aici avem un deficit foarte mare de forță de muncă, nu mai discutăm despre cei din Vaslui, Teleorman, Gorj care s-au mutat la Arad, la lucru. Aceste măsuri ale PSD ne pot opri din dezvoltare, dar asta ar afecta și contribuția noastră la bugetul de stat. Aradul este pe locul 8 la contribuția bugetară. Dar așa cum ați văzut la PNDL, Aradul este pe locul 35 la alocările bugetare! Sperăm ca toți cetățenii să înțeleagă că fără economie bunăstarea și veniturile nu pot crește. Astăzi, oamenii activi, gospodarii, devin sancționați de o astfel de guvernare. 

Orban: Am un mesaj de unitate pentru filiala din Arad!

Am venit la Arad să mă întâlnesc cu colegii mei. Filiala PNL Arad este o filială fanion a PNL, una dintre cele mai puternice filiale. Angajamentul meu când am candidat la președinție a fost acela că locul meu de muncă va fi în țară. Am venit aici pentru a discuta cu colegii mei, a evalua situația existentă, a discuta cu reprezentanții administrației locale mai multe subiecte, situația PNDL, Codul Administrativ, mai multe chestiuni legate de pulsul mediului de afaceri. Noi am hotărât să colectăm în fiecare județ toate ideile, reacțiile mediului de afaceri față de ceea ce se întâmplă la nivel național. La finalul programului voi participa la Zilele Ineului. Am fost la Arad și în luna iunie, la Almaș și Covăsânț.
Am un mesaj de unitate, de încredere pentru filiala din Arad. În ce privește „taberele” din filială, aș prefera să nu le numesc tabere; discuțiile vor înceta în timp și sunt convins că PNL Arad este la fel de unit și va avea performanțe și mai bune decât acum. 

Orban: Pe Guvern îl doare la bască!

Ludovic Orban: Voi aborda un subiect pe care îl consider extrem de important pentru evoluția economiei românești. Partidul de guvernământ, după ce a pozat în blană de oaie, până la 11 decembrie, și-a dat jos blana de oaie odată cu investirea guvernului Tudose și apare acum în lumina sa reală, de lup flămând. În ședința de Guvern de săptămâna asta, Guvernul a început programul de scos bani din piatră seacă. A emis o ordonanță simplă prin care obligă angajatorii să plătească contribuțiile pentru pensii și sănătate la nivelul salariului minim brut garanta în plată, și pentru acei angajații part-time sau lucrează în acord. Această primă măsură este numai începutul unei asrabande de creștere a fiscalității, de introducere a multor taxe și impozite stupide, care nu există în alte țări și prin care partidul de guvernământ încearcă să plătească pomenile către cei care l-au crezut și i-au acordat votul. Știm cu toții că au fost introduse o serie de taxe și impozite noi. De asemenea sunt introduse măsuri care nu există în alte țări, de exemplu contul special pentru plata TVA, prin care practic firmele private creditează statul, pentru ca statul să ia banii când vrea și să nu îi mai dea înapoi. Dacă acest guvern va introduce salariul minim de 2000 RON, după calculele noastre 500.000 de locuri de muncă vor dispărea. Acum avem 1,2 milioane oameni care câștigă salariul minim pe economie, aproape jumătate își vor pierde locul de muncă. Adică în loc să se întâmple ceva bun în viața oamenilor, ei vor rămâne fără loc de muncă. Sunt niște aberații care riscă să pună pe butuci economia, pentru că sunt măsuri luate fără niciun calcul prealabil. Iar Ordonanța referitoare la plata obligațiilor la stat pentru angajații part-time demonstrează că pe Guvern îl doare la bască de câștigurile celor angajați, nu introduce măsuri pentru scăderea costului forței de muncă, singurul lucru care îl interesează este să ia bani de la firme. 


Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com