Arad - șomaj de aproape opt ori mai mic decât media UE!

in Regional | 5 Iulie 2017, 14:35 | 0 comentarii

Județul Arad are o rată a șomajului (2%) de aproape patru ori mai scăzută decât media Uniunii Europene, iar municipiul Arad de aproximativ opt ori mai scăzută (1%)!
Municipiul Arad are rata șomajului de peste cinci ori mai scăzută decât media națională, în condițiile în care România a raportat o rată a șomajului de 5,4%, în luna mai 2017, sub media Uniunii Europene (UE), de 7,8% - se arată într-o postare pe Facebook a președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. 
„Sunt cifre care confirmă eforturile pe care administrația Aradului le face pentru a asigura un climat investițional corect și condiții optime pentru investitori. Anul acesta, odată cu începerea modernizării rețelei de drumuri transfrontaliere, avem încredere că vom deschide piața forței de muncă a Aradului și pentru angajați care până acum ajungeau cu greu înspre zonele industriale. Oferim, astfel, companiilor, o bază de selecție mai mare și un potențial crescut de angajați, pentru acoperirea nevoilor de personal pe care le au” - susține Cionca.
În completarea informației inițiale: dintre statele membre ale Uniunii Europene, cele mai mici rate ale șomajului, în luna mai, au fost raportate în Cehia (3%), Germania (3,9%) și Malta (4,1%). Cele mai mari rate ale șomajului au fost în Grecia (22,5% în luna martie) și Spania (17,7%).

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com