Săgeata Verde a făcut furori!

in Regional | 19 Iunie 2017, 08:07 | 0 comentarii

  Peste 30 de arădeni dar şi turişti veniţi din Timişoara sau chiar din Ungaria au participat duminică la prima cursă a Săgeţii Verzi, relansată ca obiectiv turistic. 

În schimbul biletului care a costat 20 de lei, vizitatorii au putut să călătorească la bordul automotorului Ganz, construit în 1913, pe ruta Arad (staţia Maximilian) – Ghioroc. Pe traseu, trenul a oprit la Vladimirescu de unde a luat un grup de tinere îmbrăcate în portul popular specific locului dar şi la Sâmbăteni, unde a fost aşteptat de un grup de dansatori condus de primarul comunei Păuliş, dl. Ioan Turcin.

Ajunşi la Ghioroc, turiştii au vizitat Muzeul Trenului Electric amenajat în incinta depoului Ghioroc, au luat parte la o degustare de vin şi apoi au văzut şi Muzeul Viei şi Vinului din Cadrul Staţiunii de Cercetare Viti Vinicole Ghioroc.

„Este începutul unei iniţiative la care lucrăm de multă vreme şi pe care sperăm să o dezvoltăm în anii ce vor urma. Foarte mulţi arădeni dar şi vizitatori ai judeţului nostru şi-au exprimat în mai multe rânduri dorinţa de a putea călători din nou cu celebra Săgeată Verde, primul tren electric care a circulat vreodată pe teritoriul României de astăzi. Noi nu am făcut decât să le îndeplinim această dorinţă!”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.  

Săgeata Verde va circula pe toată durata verii pe ruta Arad – Ghioroc, în fiecare duminică, cu plecare din staţia Maximilian, situată la piciorul pasajului Micălaca (Kaufland Micălaca). Biletele pot fi rezervate pe pagina oficială de internet a Săgeţii Verzi, www.sageataverde.ro.

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com