Grindeanu: Din moțiunea de cenzură rezultă dorința unui singur om de a-şi dărâma propriul guvern

in Regional | 18 Iunie 2017, 21:08 | 0 comentarii

  Premierul Sorin Grindeanu a declarat, duminică, la Palatul Victoria, că moțiunea de cenzură nu este motivată și că din text rezultă un singur lucru - dorinţa unui singur om de a-şi dărâma propriul guvern şi de a avea puterea absolută.

”Ne aflăm în situaţia paradoxală în care Liviu Dragnea foloseşte partidul pentru a-şi dărâma propriul guvern, iar acest lucru este, din punctul meu de vedere, şi nu doar al meu, este inadmisibil. Dacă citiți moţiunea de cenzură de astăzi o să vedeţi că nici măcar nu e motivată. Vă rog să o faceţi. Vă rog să o faceţi, şi o să vedeţi că din ea rezultă doar acest lucru: dorinţa unui singur om de a-şi dărâma propriul guvern şi de a avea puterea absolută”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a mai spus că de vină pentru situația existentă este Liviu Dragnea, care are ”dorinţa exclusivă de a avea toată puterea”.

”Astăzi asistăm la un război personal purtat de un om şi de un grup restrâns din jurul său împotriva intereselor propriului partid şi a guvernului. Este tot ce se putea mai rău întâmpla României într-un moment în care România avea în faţă o mare oportunitate. Avem o economie care înregistrează creşteri record şi asta nu o spunem noi, o spune UE, şi toate organismele finaciare internaţionale şi ne bucurăm de o deschidere extraordinară în cancelariile occidentale. Au fost eforturi imense pentru a pune România pe făgaşul corect şi să reîncepem să contăm cu adevărat. Aşadar, aş face o comparaţie, imaginaţi-vă un atlet care a plecat foarte bine din blocstarturi, cel mai bine, are toate şansele să câştige cursa şi vine Liviu Dragnea din tribună şi după ce l-a aplaudat îi pune piedică ca nu cumva să ajungă la linia de finish”, a mai spus premierul.

Totodată, Grindeanu a afirmat că Liviu Dragnea nu i-a permis să se implice în campania electorală pentru alegerile anticipate din 11 iunie.

”Chiar am spus cu o lună înainte sau în timpul campaniei electorale, în acea lună, două săptămâni, domnului preşedinte că doresc să mă implic în campania electorală, să merg, să văd dacă pot să ajut. Nu m-a lăsat. Şi există colegi de-ai mei care pot confirma acest lucru. Am înţeles că nu sunt singurul care nu am fost lăsat să fac lucrul ăsta şi s-a şi spus. Am început să pierdem, să pierdem foarte mult, iar pentru asta sau vinovatul pentru că am ajuns în această situaţie e un singur om: Liviu Dragnea”, a mai precizat premierul.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, ”România nu poate fi confiscată! Apărăm democrația și votul românilor”, a fost citită duminică în plenul Parlamentului, fiind semnată de 222 de parlamentari.

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com