Jurnal de Antalya (6): Ca într-o relație ce se stinge, din care ieși doar cu amintirea zilelor bune!

de Carina Ando, Ana Maria Flore | in Regional | 15 Iunie 2017, 18:34 | 0 comentarii

Stăm în această ultimă seară la masa întinsă, la doi pași de mare, și povestim ca în familie, așa cum niciodată nu am făcut-o la Arad, deși acasă nu ne desparte altceva decât, poate, un set de interese sau partizanate care ne pun ochelari de cal și ne înstrăinează. Aici, departe, ochii ni se deschid și vedem, așa cum ar trebui să ne vedem mereu, omul din spatele măștii cotidiene, auzim vorba bună și spunem vorbe bune, trăim cu adevărat. Ăsta este efectul Antalya. 
Ultima noapte de dragoste... cu Antalya, în Antalya. Și-apoi, înapoi la războiul cotidian, de uzură, de acasă. De obicei, orice plecare DIN concediu te întristează. Lași în urmă viața bună, te întorci la încrâncenarea de fiecare zi. Paradoxal, oricât ar fi de grea despărțirea de Antalya, parcă nu ne înceacă același sentiment de amărăciune. Am acumulat aici atât de multe, am trăit experiențe fantastice, ne-am încărcat cu poftă de viață și un bagaj imens de inedit, încât nu e nimic de regretat la plecare. Minunăția acestor zile de acumulare este mult prea mare ca bucuria să poată fi știrbită de orice, chiar și de despărțire! E ca într-o relație ce se stinge, din care ieși doar cu amintirea zilelor bune. Iar în Antalya am avut numai și numai zile bune!
Prestige Tours a fost o gazdă desăvârșită. Ne-am gândit, nu o dată în acest sejur, la ce înseamnă forța unei agenții de turism puternice, cu relațiile create, respectată și acasă, și la destinație. Adăugați la asta că Prestige este proprietatea unui om de afaceri turc, care cunoaște toate subtilitățile litoralului turcesc, știe cum să negocieze pentru cele mai bune condiții și a crescut cu respect față de client, un respect transmis angajaților, anturajului, colaboratorilor. Asta te face să te simți în Antalya, în fiecare clipă, în centrul atenției! Asta transformă vacanța de o săptămână într-o experiență de viață pe care dacă nu ajungi să o trăiești, nu ți-o poți imagina! Oricine merită această desfătare, iar ofertele Prestige Tours chiar se potrivesc oricui!
În ultima seară suntem invitați la o cină de rămas bun, la Nirvana Lagoon Villas Suites & Spa. O cină de lux, pe malul mării, evident. Spunem evident, pentru că totul este, aici, „de lux”, de la primul la ultimul pas în stațiune. Să vă dăm un exemplu: la All Inclusive nu există ceva ce ți-ai putea dori, și să nu poți servi! 
Recapitulăm succint câteva dintre activitățile vacanței:
-înot cu delfinii
-plajă, mare, soare
-tobogane extreme în aquapark
-scufundări în Marea Mediterană
-rafting cu barca pe cursuri de apă montane
-experiențe culinare în cele mai spectaculoase restaurante din stațiune
-cazare în camere imperiale
-cea mai gustoasă și mai variată mâncare
-shopping tradițional 
Plus, ceea ce în limbaj modern se numește „networking”, iar în vorbirea de zi cu zi îi spunem prietenie, distracție, petreceri, relații care se sudează într-o săptămână între oameni care se cunosc de o viață dar erau până acum indiferenți unii față de ceilalți. Stăm în această ultimă seară la masa întinsă, la doi pași de mare, și povestim ca în familie, așa cum niciodată nu am făcut-o la Arad, deși acasă nu ne desparte altceva decât, poate, un set de interese sau partizanate care ne pun ochelari de cal și ne înstrăinează. Aici, departe, ochii ni se deschid și vedem, așa cum ar trebui să vedem mereu, omul din spatele măștii cotidiene, auzim vorba bună și spunem vorbe bune, trăim cu adevărat. Ăsta este efectul Antalya. Și dacă ar fi să pastișăm o reclamă cunoscută pe la noi, toate celelalte lucruri le poți cumpăra cu bani. 
Ardelenii au un cuvânt cu care descrii perfect cum e aici: fain. Tinerii amatori de senzații tot mai tari l-au „upgradat” în super-fain. Deci, e fix așa! 
Ne mai întindem puțin la vorbă înainte să intrăm în cameră, oricât ar fi de tentant patul moale din apartamentul larg. În preludiul plecării spre casă, a decolării căre Aeroportul din Arad, ne permitem o ultimă aroganță All Inclusive, în zgomot de valori, zumzet și cuvinte și muzică în surdină; încă un strop de răsfăț, înainte ca totul să se transforme într-o frumoasă amintire.Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com