STENOGRAME Probleme tot mai mari pentru RCS! Directorul Ioan Bendei, interceptat în DNA când cerea telefoane pentru un ofițer de poliție judiciară

in Regional | 18 Mai 2017, 09:59 | 0 comentarii

  Ioan Bendei, unul dintre directorii RCS-RDS, a fost interceptat în timp ce solicita secretarei telefoane pentru ofițerul de poliție judiciară al DNA Teo Iordăchiță și pentru rudele acestuia din Craiova, chiar din sediul DNA, potrivit înregistrărilor difuzate de Antena 3.

"Îți dau așa: o adresă din București, dar pe asta o rezolv eu, vorbești cu Florin Spătaru să îți aducă un telefon, un fix, un mobil, la tine acolo la secretariat, într-o pungă, și doi, îți dictez o adresă, de la Craiova, îl suni pe Croitoru din partea mea și trebuie să schimbe un telefon din ăsta fix, să pună unul din ăsta portabil. Care se plimbă cu el prin casă. Dacă nu are, vorbești tot cu Florinel Spătaru și i-l trimitem la Craiova pentru adresa asta pe care ți-o spun eu. Iordăchiță Ioan..Deci aici trebuie telefon d ala de te plimbio prin casă, cică n-a mers niciodată. Și îiți mai dau încă unul, tot pentru Craiova. Hai că îți dau pe doamna să îți dicteze. Îi dai lui Croitoru și să rezolve problema astăzi. Și îți dau și numărul de aici, poate să sune la numărul ăsta", ar fi spus Ioan Bendei, potrivit interceptărilor difuzate de Antena 3.

Ulterior, așa cum reiese din înregistrări, Ioan Bendei i-ar fi pasat telefonul ofițerului DNA pentru ca aceasta să indice adresele la care ar fi urmat să ajungă telefoanele. Antena 3 a difuzat o altă înregistrare, care ar fi avut loc ulterior, în care ofițerul de poliție judiciară s-ar fi interesat când vor ajunge produsele în toate locațiile.

"Teo Iordăchiță: Bună dimineața, domnule Bendei. Teo Iordăchiță sunt, de la DNA. Voiam să vă spun că s-a rezolvat la Craiova.

Ioan Bendei: Da, dar la dumneavoastră.. v-a căutat aseară acasă și nu v-a găsit. Eu îl am aici la mine. Să vă sune după masă să vi-l aducă, nu?

Teo Iordăchiță: Oricând, aici, dacă poate să mi-l aducă

Ioan Bendei: Dacă nu, săptămâna viitoare, marți probabil. Vin eu și vi-l aduc, dacă.. Și la Craiova, pe o persoană n-a găsit-o, că e plecată, una a rezolvat-o

Teo Iordăchiță: O să-i dea astăzi lui frate-meu celălalt telefon, pentru mama și tata. Și se duc astăzi băieții să-i dea, după amiază. Că ei sunt la țară, părinții mei.

Ioan Bendei: Bine atunci vi-l aduc eu marți", se arată în înregistrarea difuzată de Antena 3.

Ulterior, jurnaliștii dau exemplu o altă înregistrare, al unei discuții telefonice care ar fi avut loc la sediul, între Ioan Bendei și șeful Direcției Generale Anticorupție (DGA) de la acea vreme, Jenică Arion Țigănașu, în care s-ar fi discutat despre sponsorizarea instituției de stat.

"Jenică Arion Țigănașu: Uitaţi, am în faţă contractul de prestări servicii între unitatea noastră, Direcţia Generală Anticorupţie şi RDS RCS. RCS RDS. Şi. îl semnez! L-a semnat de la dumneavoastră. doamna Mihaela Neacşu.

Ioan Bendei: Da, da, da, cum să nu.

Jenică Arion Țigănașu : Voiam să pun şi eu o întrebare. Ştiţi că anul trecut, la ziua DGA-ului. Cu ocazia zilei DGA-ului, pe 30 mai.

Ioan Bendei: Da.

Jenică Arion Țigănașu : Ne-aţi sprijinit, aşaaa.

Ioan Bendei: Încercăm şi anul ăsta! Da, încercăm şi anul ăsta, să vedem.

Jenică Arion Țigănașu : Da? Facem o scrisoare, ceva?

Ioan Bendei: Da, da, da

Jenică Arion Țigănașu: Către dumneavoastră, da?

Ioan Bendei: Da, da, da", se mai arată în înregistrarea difuzată de Antena 3.

Interceptările redate de Antena 3 au fost depuse la dosar de șantaj Antena Group-RCS-RDS recent, la solicitarea apărării.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată la 1 octombrie 2013, alături de fostul director general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF Şerban Pop.

Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj, iar Dan Voiculescu şi fiica sa, de complicitate la această infracţiune. Şerban Pop, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.În acelaşi dosar este judecat, pentru complicitate la şantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el.

Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arată anchetatorii.

În prezent, Dan Voiculescu este încarcerat la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru spălare de bani în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

Faptele de corupție cu care ar fi fost amenințat Ioan Bendei fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA, în care se fac cercetări față de Bendei, Alexandru Oprea, Dumitru Dragomir, compania RCS-RDS și alte persoane.

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com