ANAF propune înghețarea salariilor angajaților Fiscului din unitățile teritoriale

in Regional | 17 Mai 2017, 13:05 | 0 comentarii

  Președintele ANAF, Bogdan Stan, a declarat, marți, că a propus MFP un amendament la proiectul Legii salarizării care prevede că, dacă nu pot fi mărite salariile angajaților din unitățile teritoriale, atunci nivelul acestora să rămână la limita actuală.

”În momentul de față lucrurile intră pe făgașul normal. Mai avem niște situații izolate la Brăila, Constanța și Hunedoara. Noi avem astăzi o întâlnire cu liderul de sindicat Vasile Marica și cu consiliul sindicatelor din țară, inclusiv sindicatul Finanțistului. (...) Sperăm să aducem lucrurile pe făgașul normal și activitatea instituțiilor afectate ieri de aceste proteste să se reia în condiții normale”, a declarat președintele ANAF.

Bogdan Stan a precizat care sunt categoriile angajaților ANAF care pierd bani în urma aplicării Legii salarizării în actuala variantă: ”Nu se mai regăsesc sporurile de salarizare a celor de la vamă, un spor de 25%, precum și sporul celor de la antifraudă care era stabilit printr-o ordonanță de urgență de până la 25%. Practic, aceste sporuri prin adoptarea noii legi a salarizării vor dispărea. În cele mai afectate categorii de salariați din cadrul ANAF sunt cei din teritoriu, mai ales cei din aparatul vamal și cei din conducerea AJFP și direcțiilor regionale. Avem un număr de aproximativ 3.500 de angajați în această situație - la nivelul ANAF de 14,5%. Aceste lucruri le-am înfățișat și domnului prim-ministru și sperăm ca împreună cu sindicatele să găsim o soluție în acest sens. Una din dorințele dânșilor este ca cei din teritoriu să fie salarizați la nivelul aparatului central. Rămâne de văzut care va fi soluția adoptată. Noi putem să înaintăm aceste propuneri ca amendamente la Senat”, a spus Stan.

Șeful ANAF a afirmat că doleanța cea mai mare a sindicaliștilor este salarizarea unităților teritoriale la nivelul unității centrale.

”Pot să vă spun că un șef de administrație județeană a finanțelor publice în anul 2022 va pierde undeva în jur de 2.000 de lei, un șef de direcție vamală va pierde undeva la 3.000 de lei, la nivel de consilieri vamali sunt diminuări între 800 și 1.500 de lei în funcție de vechime. Una din propunerile pe care le-am făcut către Ministerul de Finanțe a fost dacă nu se poate găsi o soluție pentru majorarea acestor salarii să rămână la limita actuală”, a punctat președintele ANAF.

El a ținut să precizeze că, la nivelul ANAF, nu există salariu de 14.000 de lei.

”Sunt salarii într-adevăr ale directorilor generali din cadrul ANAF undeva în jur 11.000 - 12.000 de lei brut, la regiuni tot pe aici”, a conchis Bogdan Stan.

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com