Cazul Anca Stoenescu, tipic pentru politicile clientelare PSD Arad de promovare cu orice preț a oamenilor de casă, indiferent de competență!

in Regional | 6 Mai 2017, 13:31 | 0 comentarii

După aproximativ un an, PSD Arad a resetat regulile, menite să asigure corectudinea şi promovarea pe criterii de competenţă la ISJ Arad şi revine la Inspectoratul Școlar Județean cu... Anca Stoenescu, numită inspector școlar general adjunct prin delegaţie... cel mai probabil politică! Dacă Anca Stoenescu nu a fost capabilă să își ia concursul, zilele trecute au numit-o acolo fără concurs. Scurt, simplu, spectaculos, ca pentru oamenii de casă ai PSD!

Că PSD Arad este într-o criză profundă de resurse umane, nu este un secret pentru nimeni. De la consilieri locali pentru care distribuirile pe Facebook sunt cele mai importante sarcini de serviciu la o clientelă împinsă politic pe statele de plată a diverselor instituții sau primării, PSD Arad a devenit un fel de agenție de forță de muncă pentru personaje agresive vocal, dar cu competențe cel puțin discutabile. Cu un alt prilej vom analiza și activitatea parlamentarilor PSD, cum și de unde au ajuns acolo unde sunt, dar și „faptele de vitejie” pe care le fac în această calitate.  

Practicile abuzive ale PSD Arad, de folosire a funcţiilor publice ca recompense politice, sunt binecunoscute. Oricine ajunge uşor să fie promovat în funcţii publice prin presiunile de la partid, în timp ce oamenii competenţi au şanse reduse de a face faţă concurenţei politicianiste. Cazul promovării cu repetiţie a Ancăi Stoenescu în funcţia de inspector şcolar general adjunct arată clar aceste aspecte. Pentru cei care nu au auzit despre Anca Stoenescu, spunem că este doamna aceea consilier local care revarsă ode cu repetiție la adresa senatorului Fifor pe Facebook. Și nu degeaba!

Care sunt faptele? Doamna Stoenescu a fost numită din pix politic în funcţie de conducere la Inspectoratul Şcolar, de către guvernarea Ponta în anul 2015. Problemele au venit anul trecut, când a dorit să ocupe funcţia de adjunct prin concurs (greu de falsificat, de frica DNA). Doamna Stoenescu nu a fost capabilă să ia concursul şi și-a pierdut funcţia, în urma regulilor clare care nu permit delegarea ca interimar pe o funcţie a celui care a căzut examenul.

Mai grav este că anul trecut, așa cum sesiza presa la vremea respectivă (nu presa PSD, evident, pentru că ea este plătită să fie delicată cu PSD și radicală cu ceilalți) examenul de ocupare a funcţiei de inspector şcolar general adjunct a suferit imixtiuni şi presiuni politice pesediste. Dosarul depus de contracandidata doamnei Stoenescu a fost respins cu o justificare dubioasă. A devenit evident cine a fost în spatele acestei acţiuni. Parlamentarul Mihai Fifor, pe atunci lider al senatorilor PSD, a fost atât de pornit încât a cerut demiterea celor care au permis înregistrarea unei concurente pe postul doamnei Stoenescu şi a solicitat anchete împotriva acestora şi asupra contracandidatei îndrăzneţe, fără carnet de partid PSD.

Iată că după aproximativ un an, PSD Arad a resetat regulile, menite să asigure corectudinea şi promovarea pe criterii de competenţă şi revine cu... Anca Stoenescu, numită şefă prin delegaţie... cel mai probabil politică. Dacă Anca Stoenescu nu a fost capabilă să își ia concursul, au numit-o acolo fără concurs. Scurt, simplu, ca pentru oamenii de casă ai PSD!

Astfel, PSD Arad continuă să plătească recompense politice prin funcţii publice, aşa cum este obiceiul acestui partid. Poate ar fi de înţeles, dacă aceste numiri ar fi însoţite şi de competenţelşe adecvate, de respectarea spiritului legii. În acest caz, aşa cum se vede din concursul de anul trecut, nu este cazul. Profesorii arădeni se uită probabil cu dezgust la acest spectacol politicianist oribil.

Singurul care probabil se bucură este senatorul Fifor, care îşi mai achită astfel din promisiunile multe, multe, multe făcute în campania electorală, contra sprijin politic şi logistic. De altfel, o privire scurtă pe profilul de Facebook al Ancăi Stoenescu ne lămurește de unde răsare soarele noului inspector școlar general adjunct. „Fifor e de vină” – tronează pe fotografia de „perete”, cu litere de-o șchioapă.

După informațiile noastre, urmează un concurs cu dedicație pentru ocuparea definitivă a postului pe care acum interimar este Anca Stoenescu. Ia să vedem, va mai avea cineva curajul să o contracandideze pe favorita PSD, după scandalul pe care senatorul Fifor l-a făcut anul trecut?!

 

 Sursa foto: Facebook Anca Stoenescu

 

 

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com