O rușine națională: PSD radiază Aradul dintre orașele importante ale Marii Uniri!

in Regional | 1 Aprilie 2017, 12:28 | 0 comentarii

  Tot ce contează pentru pesediști este disprețul frust, ura viscerală față de Arad. Întâi au luat banii Aradului și i-au dus spre județele pesediste. Apoi au tăiat și au întârziat investițiile mari de infrastructură ale Aradului în favoarea județelor pesediste. Acum vor să transfere și istoria Aradului către focarele PSD, în timp ce ne intoxică cu pilde și imagini din fiefurile lor îndopate cu bani de la buget și copleșite de bunăvoința și atenția miniștrilor pesediști. 
Marea Unire de la 1 decembrie 1918 a fost pregătită la Arad. De la Arad au plecat liderii unioniști la Alba Iulia. Condițiile Marii Uniri au fost negociate în clădirea de pe Bulevardul Revoluţiei nr. 81, la Arad. Programul de la Alba Iulia a fost redactat la Arad și tot de aici au fost aleși vorbitorii care au prezentat rezoluția Marii Uniri și concluziile sale: Ștefan Cicio Pop și Vasile Goldiş. 
Toate acestea însă nu sunt argumente suficiente pentru PSD. Sub coordonarea pesediștilor din Guvern, cu tăcerea complice a pesediștilor arădeni din Parlamentul României, Aradul a fost exclus din actul normativ care stabilește orașele Marii Uniri, locurile cu relevanță istorică pentru 1 decembrie 1918! Astfel, cel mai important oraș al Unirii, Aradul, unde au fost făcute eforturi financiare imense în 1918, unde s-a construit și de unde s-a răspândit în tot spațiul românesc ideea generoasă a unei singure națiuni, este aruncat de PSD la coșul de gunoi al istoriei. 
Este un atac frontal al pesediștilor împotriva valorilor și a trecutului Aradului - o rușine națională, determinată cel mai probabil de frustrarea că arădenii nu sunt receptivi la populismul pesedist. Și dacă nu sunt receptivi, PSD îi pedepsește prin cel mai ticălos mod cu putință, negând adevărul istoric și înlocuind Aradul cu... Timișoara și cu Oradea în legea care recunoaște capitalele Marii Uniri. 
Pentru PSD nu contează că Timișoara nu are nicio legătură cu Marea Unire sau că proclamația de la Oradea a fost scrisă la Arad. Pentru PSD nu contează nici faptul că Aradul a fost capitala politică a românilor transilvăneni și a mișcării unioniste, prin cele două ziare, Tribuna și Românul, care au polarizat în jurul lor elita gânditorilor din epocă! Tot ce contează pentru pesediști este disprețul frust, ura viscerală față de Arad. Întâi au luat banii Aradului și i-au dus spre județele pesediste. Apoi au tăiat și au întârziat investițiile mari de infrastructură ale Aradului în favoarea județelor pesediste. Acum vor să transfere și istoria Aradului către focarele PSD, în timp ce ne intoxică cu pilde și imagini din fiefurile lor îndopate cu bani de la buget și copleșite de bunăvoința și atenția miniștrilor pesediști. Să nu mai amintim de monumentul Marii Uniri, pe care sculptorul Codre, cu acceptul Ministerului Culturii, refuză să îl aducă și să îl instaleze la Arad, probabil tot ca o parte a strategiei de batjocură! 
Culmea, această rușine se întâmplă tocmai când Departamentul Centenar al Ministerului Culturii, responsabil de organizarea aniversării, este condus de un pesedist arădean, Cristian Videscu, promovat de conducerea PSD Arad în guvern. Așadar pesediștii arădeni nu numai că nu au nicio scuză pentru această rușine, dar mai sunt și complici la umilirea Aradului! 
Situația aceasta grotescă a fost sesizată și de rectorul fondator al Universității Vasile Goldiş, prof. univ. dr. Aurel Ardelean. Acesta a sesizat și Primăria și Consiliul Județean, unde a solicitat în cadrul ședinței de vineri o atitudine fermă a tuturor autorităților locale pentru protejarea intereselor legitime ale Aradului. Indiferent de (re)sentimentele pesediștilor, de lipsa de vizibilitate și influență a parlamentarilor PSD Arad la București, nu putem accepta niciun pretext pentru această bătaie de joc! 
Facem un apel public și vom iniția o petiție ca Aradul să nu fie exclus dintre Capitalele Marii Uniri, unde se regăsesc orașe cu o contribuție infimă comparativ cu a Aradului (Iași, Oradea, Timișoara)! Din respect față de arădenii iluștri care au muncit pentru Unire, și-au asumat riscuri majore și au pus piatra de temelie a statului român modern! 

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com