ANOFM: Un număr de 297 de persoane marginalizate social au fost încadrate în muncă în 2016

in NAȚIONAL | 8 Februarie 2017, 14:17 | 0 comentarii

Un număr de 297 de persoane marginalizate social au fost încadrate în muncă anul trecut, 167 dintre acestea fiind angajate pe perioadă determinată, iar bugetul alocat, aferent subvențiilor acordate angajatorilor de inserție, a fost de 5,94 milioane de lei, se arată într-un raport al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forțelor de Muncă (ANOFM), publicat pe site-ul instituției. 
Dintre cele 297 de persoane încadrate în muncă, circa o treime proveneau din sistemul de protecție a copilului (33,7%), 8,8% erau tineri cu dizabilități, 35,7% tineri fără familie sau a căror familie nu le poate asigura întreținere, 20,05% tineri cu copii în întreținere, 1% tineri care au executat pedeapsă privativă de libertate și un tânăr — 0,3% — victimă a traficului de persoane.
"Structura pe niveluri de pregătire a celor 297 de persoane încadrate în muncă se prezintă astfel: 118 persoane au studii gimnaziale neterminate sau sunt fără studii (39,7%), 92 de persoane au studii profesionale (31%), 84 de persoane au studii medii (28,3%), iar trei persoane au studii superioare (1%)", se mai arată în raport.
De asemenea, monitorizarea de la finalul anului 2016 a Programului național pentru tinerii cu risc de marginalizare socială indică încadrarea a 297 tineri, realizându-se un procent de 43,7% față de programatul inițial. Astfel, prin măsura de mediere, s-a realizat ocuparea unui număr de 278 de tineri (procent de realizare de 47,11% față de programat), iar prin măsura de informare și consiliere profesională s-a realizat ocuparea a 19 tineri (procent de realizare 21,11% față de programat), se mai arată în raport.
Potrivit raportului, bugetul asigurărilor pentru șomaj pentru anul 2016, aferent subvențiilor acordate angajatorilor de inserție care au încadrat tineri aflați în risc de marginalizare socială, a fost de 5,94 milioane de lei.Din suma totală, 2.754 lei reprezintă cheltuieli aferente contractelor individuale de muncă corespunzătoare contractelor de solidaritate încheiate în anii anteriori anului de raportare pentru contractele încheiate potrivit prevederilor Legii nr. 116/2002, privind prevenirea și combaterea marginalizării sociale.
În anul 2016, ANOFM, prin agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, a organizat trei burse ale locurilor de muncă, la cererea pieței muncii, pentru tinerii cu risc de marginalizare socială.
"Bursele s-au desfășurat în județele Vrancea, Buzău și Arad, cu următoarele rezultate: la cele trei evenimente au participat nouă angajatori de inserție care au oferit 56 de locuri de muncă, pentru care s-au prezentat 74 de tineri cu risc de marginalizare socială. Dintre cei 74 de tineri participanți, 30 au fost selectați în vederea încadrării, iar patru s-au încadrat astfel: Vrancea (2 persoane) și Buzău (2 persoane)", conform raportului. (agerpres.ro)Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com