Oana Hăineală, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, este audiată la DNA în dosarul deschis după adoptarea OUG 13

in NAȚIONAL | 7 Februarie 2017, 12:20 | 0 comentarii

Oana Hăineală, procuror şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, a ajuns, marţi dimineaţa, la sediul DNA, magistratul fiind citat în dosarul deschis după adoptarea ordonanţei 13 privind modicarea codurilor penale. Hăineală a fost retrasă de la minister, la cererea procurorului general. 
 "Sunt audiată în calitate de martor, era normal să fiu chemată, dar nu am nicio legătură cu ordonanţa", a declarat Oana Hăineală înainte de a intra la audieri.
Oana Hăineală a fost retrasă de la Ministerul Justiţiei în urma unei cereri a procurorului general al României, măsură luată şi în cazul lui Constantin Sima. Luni, Sima, a fost audiat patru ore de procurorii DNA în aceeaşi cauză.
"Am dat o declaraţie în calitate de martor în dosarul în care se fac cercetări privind ordonanţa de urgenţă a Guvernului numărul 13. Nu pot oferi alte date fiind o cauză în faza de urmărire penală. Am calitatea de martor", a declarat procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei, la ieşirea din sediul DNA. 
Întrebat dacă are ce să îşi reproşeze privind redactarea actului, Sima a răspuns: "Nu, absolut nimic".
Procurorii DNA au deschis o anchetă ca urmare a unei sesizări primite după adoptarea OUG 13, deschizând o anchetă. DNA a cerut documente Ministerului Justiţiei privind persoanele care au lucrat la redactarea proiectelor.
Ordonanţa de urgenţă 13 a fost abrogată duminică, după ce sute de mii de oameni au protestat în toată ţara. 

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com