Ce spune noul ministru al agriculturii despre cultivarea plantelor modificate genetic

in NAȚIONAL | 9 Ianuarie 2017, 13:15 | 0 comentarii

Decizia cultivării plantelor modificate genetic se va lua în funcție de ”interesul statal”, dar și de costurile necesare pentru luarea unei asemenea decizii, a declarat, miercuri, Petre Daea, ministrul propus pentru portofoliul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, după validarea în Comisiile de specialitate din Parlament.
”Cultivarea plantelor modificate genetic este o temă pe care ar trebui să o abordăm într-o altă formulă, decât o întrebare pur și simplu pentru un ministru, respectiv cu cercetarea, cu oamenii din producție, în așa fel încât să vedem care este interesul statal, cât ne costă o asemenea decizie și ce cale trebui să luăm”, a răspuns Petre Daea unei întrebări care viza susținerea sa pentru cultivarea plantelor modificate genetic.
Discuțiile despre cultura plantelor modificate genetic sunt foarte actuale în agricultura românească, mai ales după ce în ultimii ani, Comisia Europeană a decis să lase la latidutinea fiecături stat membru libertatea de a-și reglementa acest sector.
În țara noastră, cea mai importantă discuție vizează reluarea cultivării de soia modificată genetic, România având rezultate foarte bune înainte de interzicerea acesteia și cu o scădere drastică a suprafețelor cultivare ulterior. Fiind catalogată ca o cultură cu risc de abandon, pentru soia convențională s-a introdus odată cu anul de cerere 2015 și un sprijin cuplat care să îi stimuleze pe agricultori să cultive această plantă fixatoare de azot. (sursa: agrointel.ro)Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com