TOP 10 cele mai profitabile culturi agricole pe suprafețe mici în 2017

in NAȚIONAL | 9 Ianuarie 2017, 13:26 | 0 comentarii

Cele mai profitabile culturi agricole sunt în atenția fermierilor care lucrează suprafețe mici, uneori doar de un hectar. Aceștia își doresc să valorifice terenul cât mai bine și, dacă este posibil, să obțină profit de la prima recoltă. 
Sunt puține culturi agricole care oferă această oportunitate, iar lista lor depinde și de evoluția pieței, dar și de modul în care fermierul reușește să vândă ce produce. 


Varza kale

culturi-profitabile-2017-varza-kale

Este o cultură nou-intrată atât în agricultura românească, cât și în magazine. Ea este însă preferată de cei care aleg să aibă un stil de viață sănătos și care sunt dispuși să plătească prețul corect pentru varza kale. Aceasta se poate cultiva la început pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați, nefiind deloc pretențioasă, iar dacă reușiți să o valorificați, merită să extindeți cultura.


Cătina

culturi-profitabile-2017-catina
Este una dintre culturile profitabile ce se mențin în top în ultimii ani mulțumită tendinței de a se consuma tot mai multe alimente funcționale – adică acele alimente care nu doar hrănesc, ci și protejează sănătatea. Cătina este ușor de valorificat în mai multe forme – sub formă de suc presat la rece, tinctură, ulei de cătină sau în amestec cu alte produse, precum mierea.Castravetele amar


culturi-profitabile-2017-castravetele-amar
Castravetele amar a câștigat mult teren anul trecut, reușind să se impună ca una dintre culturile cu cel mai mare potențial de profit. Cunoscută și ca ”insulina vegetală”, momordica a devenit mai cunoscut, este căutat de români și au apărut și primii procesatori ai acestei legume-medicament.
Continuarea pe agrointel.ro 

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com