Viceprimarul Bibarț: „PSD fuge de responsabilitate, riscând să lase Aradul fără căldură!”

in Politic | 21 Octombrie 2016, 15:24 | 0 comentarii

Astăzi, a fost convocată ședința Consiliului Municipal datorită faptului că în cursul zilei de ieri, 20 octombrie, Primăria Municipiului Arad a primit o serie de notificări de la firma C-gaz prin care se anunța intenția de oprire a furnizării gazelor, pe motiv de neplată. 
Viceprimarul Aradului, Călin Bibarț, spune că a reușit momentan să gestioneze cu succes această situație delicată împreună cu echipa de consilieri liberali, chiar dacă grupul PSD a abandonat această decizie dificilă în mâinile colegilor PNL. De ieri, de când am primit notificările cu privire la intenția de a se opri furnizarea gazelor, ceea ce ar fi însemnat automat oprirea căldurii în tot orașul, am fost în negocieri cu firma de gaz până am ajuns la consesul de a nu ne tăia gazul, întrucît azi urma să aiba loc ședința de Consiliu, în urma căreia se aloca suma de bani suficientă pentru asigurarea minimului de funcționare.
Consider că suntem oameni responsabili și că principala noastră prioritate este ca Aradul cu școlile, grădinițele, blocurile, casele, să aibă căldură.
Am avut surpriza neplăcută să constat că domnii de la PSD politizează subiectul care era cât se poate de tehnic și pragmatic. Ei au soliticitat înființarea unei comisii de anchetă și le-am spus că nu avem nimic împotrivă. Le-am explicat faptul că nu mă deranjează nici o anchetă, dimpotriva și pe noi ne interesează să se facă cât mai multă lumină în privința cazului CET, însă e o procedură de durată. Iar acum urgența era să rezolvăm în așa fel lucrurile încât să știm sigur că azi și în perioada următoare miile de copii arădeni nu vor trebui să stea cu mănuși în sălile de clasă din școli și grădinițe.
I-am rugat pe colegii din opoziție să acționăm astăzi spre binele arădenilor și să ne întâlnim săptămâna viitoare pentru a stabili pe cine propunem în astfel de comisii, pentru că avem nevoie de specialiști. PSD-ul a refuzat propunerea și a ales să acționeze politic, astfel că în loc să salveze situația Aradului în privința căldurii, consilierii PSD s-a ridicat și au părăsit sala fără să voteze. Vă spun că nu pe noi, pe cei din CLM ne-au părăsit, ci prin gestul lor necivilizat, grupul PSD a părăsit arădenii când aceștia aveau  nevoie de sprijin din partea administrației locale.
Prin votul pentru dat de către consilierii liberali s-a asigurat căldura Aradului. Știu sigur că în aceste momente arădenii au nevoie de căldura și nu de scene politice de prost gust. Dar știind cât de mult îi plac domnului Fifor comisiile, spre exemplu Nana, a cărui președinte a fost vreme îndelungată, și a cărei activitate se rezumă strict doar la declarații politice săptămânale, înțeleg de ce ar vrea o astfel de comisie și la Arad. Dacă o astfel de comisie își doresc cei din PSD Arad,  îi anunț că au greșit orașul! a încheiat viceprimarul liberal, Călin Bibarț. 


Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com