Acțiunile europene au crescut marți

in Economic | 4 Octombrie 2016, 13:02 | 0 comentarii

 Acțiunile europene au crescut marţi în toate grupurile industriale și piețele regionale, îndreptându-se spre a șasea zi consecutivă fără pierderi, scrie Bloomberg.
Indicele Stoxx Europe 600 a adăugat 0,6%. Piața germană s-a redeschis după vacanță, iar indicele DAX a crescut marți dimineață cu 0,5%.
Indicele FTSE 100 s-a deschis peste pragul de 7.000 pentru prima oară în ultimele 16 luni, în condițiile în care lira s-a prăbușit la minimul ultimilor 31 de ani, chiar sub nivelul de după votul pentru Brexit. Creșterile exportatorilor au dus la creșterea indicelui FTSE 100 cu 0,8%.
Indicele Stoxx 600 a intrat în ultimele trei luni ale anului după primul avans din ultimul an. Acțiunile au crescut cu 14% față de minimul din iunie, iar indicele european de referință a recuperat din decalajul pe care îl ave aluna trecută din cauza temerilor legate de sectorul bancar european.
Indicele BET al Bursei de Valori București a scăzut cu 0,01%. Cea mai bună performanță a avut-o Banca Transilvania, cu o creștere de 0,84%. (MEDIAFAX)Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com