Sebastian Ghiţă, după audierea la Parchetul General: Am venit să aduc probe

in NAȚIONAL | 4 Octombrie 2016, 12:50 | 0 comentarii

 Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, marţi, la ieşirea de la Parchetul General că a adus probe în dosarul în care a depus un autodenunţ în care susţine că a participat, alături de alţi demnitari ai statului român, la măsluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat a Codruţei Kovesi.
"Am venit să aduc nişte probe, exact cum am şi spus. Da, era un plic, erau nişte documente referitoare la acest caz. Cu părere de rău nu vă pot da foarte multe elemente din dosar.(...) Să îi lăsăm pe cei de la Parchetul General să îşi facă treaba. Documentele de astăzi le-am adus din proprie iniţiativă. Era normal să-mi susţin autodenunţul", a declarat Sebastian Ghiţă la ieşirea de la Parchetul General.
Săptămâna trecută, parlamentarul a depus la Parchetul General un autodenunţ în care susţine că a participat, alături de alţi demnitari ai statului român, la măsluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. În urma autodenunţului a fost deschis un dosar de instigare la fals intelectual, prima persoana audiată fiind chiar deputatul, acesta precizând că ar fi ajutat-o pe Kovesi pentru că erau prieteni. În replică, Codruţa Kovesi a precizat : "Nu doresc să intru în dialog cu inculpatul Ghiță Sebastian. Nu am fost, nu sunt și nu voi fi prietenă cu inculpatul Ghiță Sebastian".
Procurorul șef al DNA a precizat că nu va cere CNATDCU să-i reanalizeze lucrarea, susținând că cine o contestă poate face sesizare.
"Eu am fost verificată în anul 2012 de Comisia Naționață de Etică, am fost audiată într-o comisie din care au făcut parte mai mulți profesori, m-am prezentat la audieri și am adus probe și s-a dat verdict definitiv acum patru ani. Teza mea este corectă și am toate probele. Una dintre probe este certificatul de căsătorie. Mi se reproșează că Laura Codruța Kovesi a copiat-o pe Codruța Lascu. Teza mea este corectă, o teză pe care am muncit-o. am lucrat șapte ani, am multe articole publicate și o sa le vedeti în acestă teza. Eu, care am o teză corectă, să mă duc să spun "Verificați aceasta teză!", când eu știu că este corectă. Cine contestă să vină să facă sesizare", a declarat procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, la Europa Fm.
Universitatea de Vest din Timișoara a anunţat luni că a început, la sfârșitul săptămânii trecute, proceduri interne în vederea clarificării situației referitoare la teza de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruța Kovesi. Instituţia a primit, luni, punctul de vedere al Școlii Doctorale de Drept și a cerut informații suplimentare pe care le așteaptă în zilele următoare.
"Înțelegem că Asociația Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj-Napoca a trimis către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și Universitatea de Vest din Timișoara o sesizare pe tema suspiciunii de plagiat a lucrării de doctorat a doamnei Kovesi, sesizare care nu a ajuns încă la Universitate. În baza deschiderii către comunitate de care UVT dă dovadă în mod constant și a implicării pozitive în numeroase demersuri care țin de transparența și corectitudinea academică, Universitatea își exprimă întreaga disponibilitate de a coopera cu orice instituție abilitată în vederea clarificării acestei situații", se arată într-un comunicat al Departamentului de Comunicare, Imagine și Marketing Instituțional Universitatea de Vest din Timişoara remis luni MEDIAFAX.
Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj-Napoca a anunţat, luni, că a transmis către instituţiile abilitate o solicitare de realizarea a unei anchete în cazul Codruţei Kovesi, ONG-ul susţinând că în urma analizei tezei s-au descoperit 11 situaţii de plagiat. Reprezentanţii asociaţiei au cerut ca în cazul în care "circumstanţele neconformităţilor sesizate se vor dovedi în întregime sau în mod parţial veridice", să se dispună retragerea titlului de doctor. 

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com