Senat: Costurile repatrierii românilor decedaţi în străinătate, suportate şi de autorităţi locale

in NAȚIONAL | 28 Septembrie 2016, 13:10 | 0 comentarii

Plata cheltuielilor de repatriere a cetăţenilor români decedaţi pe te­ritoriul statelor de reşedinţă poa­te fi suportată de administraţiile pu­blice locale, dacă familia care op­tează pentru repatriere face do­va­da că nu poate suporta costurile acesteia, a decis marți Senatul.
Propunerea legislativă pentru modificarea art. 15, alin (1), lit. b din Legea nr. 198/2008 privind ser­viciile consulare pentru care se percep taxe şi nivelul taxelor consu­lare la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străi­nătate a fost votată 85 de senatori.
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare suportarea de că­tre administraţiile locale a cheltuie­lilor de repatriere a corpurilor ce­tăţenilor români decedaţi în afara graniţelor, în cazul în care familia care optează pentru repatriere nu poate suporta aceste costuri.

Comisia de politică externă a elaborat un raport de admitere a pro­punerii legislative. Proiectul este semnat de parlamentari de la PNL şi independenţi, iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz, forul decizional fiind Ca­mera Deputaţilor.

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com