Deputaţii din Comisia de muncă au majorat valoarea tichetului de masă până la 15 lei

in FORUM | 27 Septembrie 2016, 19:00 | 0 comentarii

Deputaţii din Comisia de mun­că au adoptat, marţi, un amendament care permite creşterea valorii ti­che­tului de masă până la 15 lei, față de 9 lei cât este în prezent, raportul ur­mând să ajungă în plen săptămâna viitoare, a declarat preşedintele co­misiei, deputatul PSD Adrian So­lomon.
”Este iniţiativa unor colegi de-ai noştri prin care se propunea po­sibilitatea măririi (valorii tichetului de masă-n.r.) până la 13 lei, rămânând valoarea actuală în vigoare şi doar posibilitatea angajatorului de a mări valoarea acestor tichete. A fost un amendament al doamnei An­dreea Paul care a crescut valoarea la 15 lei. A fost adoptat”, a de­clarat preşedintele Comisiei de mun­că, deputatul PSD Adrian So­lo­mon.

Andrei Solomon a afirmat că ra­portul ar urma să ajungă în plenul Camerei Deputaţilor săptămâna viitoare.
”Rămâne la latitudinea angajatorului dacă poate să păstreze va­loa­rea actuală sau să o mărească până la 15 lei”, a subliniat Adrian Solomon.
Întrebat de ce Guvernul se opu­ne acestei măsuri, deputatul PSD a afirmat că Executivul se opune me­reu unor astfel de măsuri în an elec­toral.
”Guvernul se opune tot timpul în perioade electorale unor astfel de măsuri, dar eu sper că nu are un impact decât benefic asupra bugetului ţării pentru că aceste tichete vor fi cheltuite în comerţ, sunt purtă­toare de TVA, de venituri în plus la buget”, a răspuns Solomon.

Cât priveşte impactul bugetar de până la 300 de milioane de lei, preşedintele Comisiei de muncă a susţinut că nu este vorba despre ”un impact pe bugetul consolidat al ţării, pentru că nu bugetul de stat acordă aceste tichete”.

„(…) se bucură de tichete doar acele spitale care au execedent bu­ge­tar nu toate, de asemenea, regiile au­tonome şi toate societăţile cu ca­pital de stat practică acest tip de stimulare a muncii şi de aceea proba­bil că s-a făcut acel calcul, dar el nu este un impact pe bugetul conso­lidat al ţării, că nu bugetul de stat acordă aceste tichete”, a spus Solomon, solicitat să comenteze impactul iniţiativei asupra bugetului de stat, estimat la 300 de mili­oa­ne de lei.

Proiect de Lege pentru modifica­rea Legii nr. 142/1998 privind acor­darea tichetelor de masă a fost adop­tat de Senat, în data de 27.06.2016.
În forma adoptată de Senat, pro­iectul prevedea că “valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 13 lei la data aplicării prevederilor prezentei legi”. Ca­me­ra Deputaţilor este for decizional.Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com