Reţeta zilei PATEURI CU CIUPERCI

in Rețeta zilei | 27 Septembrie 2016, 18:55 | 0 comentarii

TIMPI DE PREPARARE  Timp de preparare: 20 min  Timp de gatire: 20 min  Gata in: 40 min
INGREDIENTE
 1 aluat de foietaj (circa 500 g)
 500 g ciuperci
 100 g cașcaval
 2 cepe
 1 ardei
 3 căței de usturoi
 1 ou
 sare, piper și boia după gust

PREPARARE
Delicioase, sățioase, extrem de ușor de fă­cut, din ingrediente puține și, mai ales, ieftine. Fă mai mult de o tavă, ai tăi le vor devora cât ai zice pește.
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
Pune la călit în unt ceapa și ardeiul, după 5 minute adaugă și usturoiul tăiat mărunt. Când totul devine translucid și auriu, pune ciu­percile (tocate și ele în prealabil). Cât timp se călesc ciupercile, întinde – cu un sucitor – fo­ietajul pe o suprafață de lucru pe care ai presărat un pic de făină.
Cu ajutorul unui cuțit, decupează forma de aluat (poți să le faci dreptunghiulare, pă­tra­te, în formă de semilună etc., după imagina­ție).
Pune în mijlocul fiecărui aluat în parte 1 lingură/1 linguriță (alegi tu, în funcție de cât de mare va ieși pateul) de umplutură. ATEN­ȚIE: lasă loc pe margini, entru a putea împături pateul.
Presară deasupra umpluturii cașcaval. Unge marginile cu ou bătut și sigilează bine ca să nu iasă umplutura. Dacă vrei, poți unge și pe deasupra cu ou și presăra deasupra susan, mac sau alte semințe. Micșorează focul și dă tava cu pateuri la cuptor pentru 15-20 de mi­nu­te sau până observi tu că s-au rumenit.
 (Sursa: retete.unica.ro)

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul



 

Suntem peste tot

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com