ANSVSA a descoperit E-Coli în carne de mici, carne tocată şi în caş proaspăt

in NAȚIONAL | 27 Septembrie 2016, 18:47 | 0 comentarii

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a descoperit prezenţa Escherichia Coli (E-Coli) verotoxigenă la patru probe prelevate din carne şi produse lactate din judeţele Giurgiu, Timiş, Vaslui şi Iaşi, anunță instituția de control.
În perioada 05 - 16 septembrie 2016, în cadrul Planului Naţional de Control al alimentelor, ANSVSA a prelevat şi analizat 115 probe de carne (carcase, carne tocată, pastă de mici, cârnați) şi lapte şi produse din lapte (telemea, cașcaval, smântână, caș proaspăt, iaurt).
Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte. Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, desemnate şi instruite pentru a desfăşura acţiunile din cadrul acestui Plan, au prelevat probe din 27 de judeţe, inclusiv București.

În urma controalelor, inspectorii sanitar-veterinari au descoperit prezenţa E-Coli în micii (amestec de vită şi oaie) care erau comercializaţi într-un restaurant din județul Giurgiu. O altă probă recoltată dintr-un centru de prelucrare a laptelui, din județul Vaslui, a confirmat prezența bacteriei și în cașul proaspăt produs în această fabrică. De asemenea, E-Coli a fost descoperit în carnea tocată vândută într-o carmangerie din județul Iași și în carcasa unei ovine testată la un abator din județul Timiș.

În urma acestor rezultate, Direcţiile județene Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, au efectuat controale amănunțite la unitățile în care s-au depistat și comercializat produsele incriminate și au dispus fie confiscarea alimentelor contaminate, fie tratarea termică a acestora pentru a distruge bacteria E-Coli.


Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com