Francois Hollande confirmă închiderea taberei de refugiaţi din Calais

in Externe | 26 Septembrie 2016, 14:14 | 0 comentarii

Preşedintele francez, Francois Hollande, a declarat luni că tabăra de refugiaţi din Calais se va închide definitiv şi a solicitat ajutor din partea Marii Britanii în gestionarea fluxului de imigranţi, informează site-ul agenţiei Reuters.
"Situaţia este inacceptabilă şi toată lumea de aici cunoaşte acest lucru", a declarat Francois Hollande în cadrul unei vizite în oraşul port Calais, în care trăiesc aproximativ 10.000 de imigranţi ce provin din zone de conflict precum Siria, Irak şi Afganistan.

"Trebuie să demolăm tabăra în întregime şi definitiv", a adăugat preşedintele francez.

Franţa plănuieşte să mute imigranţii pe întreg teritoriul francez, însă oponenţii de extremă dreapta îl acuză pe Francois Hollande de proastă gestionare a problemei imigranţilor.

Imigranţii doresc să ajungă în Marea Britanie, dar Guvernul londonez susţine că aceştia trebuie să solicite azil în primul stat din Uniunea Europeană în care ajung.

Problema fluxului de imigranţi a fost una dintre principalele cauze pentru care britanicii au votat în cadrul referendumului ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Francois Hollande a reamintit statului britanic că se aşteaptă ca Londra să-şi onoreze acordul în privinţa gestionării fluxului de imigranţi.

"Aş vrea să fac cunoscută încă o dată hotărârea mea ca autorităţile britanice să aibă rolul lor în efortul umanitar iniţiat de Franţa şi de a continua să facă asta şi pe viitor", a spus preşedintele francez Francois Hollande.

Marţi a fost demarată construcţia unui zid de-a lungul autostrăzii din portul francez Calais, care va împiedica imigranţii să se îmbarce în camioanele care circulă spre Marea Britanie. Costul lucrării va fi de 2,7 milioane de euro şi va fi suportat de Marea Britanie.(MEDIAFAX)
Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com