Gabriel Oprea nu și-a înregistrat încă demisia din Senat

in NAȚIONAL | 26 Septembrie 2016, 14:14 | 0 comentarii

Gabriel Oprea nu și-a înregistrat demisia din Senat până la ora 13.30, dar conducerea acestei camere a Parlamentului i-a mai dat posibilitatea să facă acest lucru până luni seara, în caz contrar urmând să decidă asupra cererii de reluare a votului, formulată de fostul lider UNPR
”Am luat cunoștiință din spațiul public de anunțul dlui senator Gabriel Oprea privind demisia sa din Senat. E adevărat că până în acest moment nu s-a înregistrat în mod oficial actul demisiei, așa încât așteptăm astăzi până la ora 18.00. Dacă actul demisiei va fi înregistrat, atunci luăm act de demisie”, a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că pe ordinea de zi a ședinței Biroului Permanent s-a aflat și solicitarea lui Gabriel Oprea, înregistrată pe 22 septembrie, prin care cerea reluarea votului. ”În caz contrar (dacă Gabriel Oprea nu își înregistrează demisia – n.r.), mâine dimineață (marți dimineață – n.r.) Comisia juridică se va reuni pentru a exprima un punct de vedere asupra spolicitării de reluare a votului, iar mâine până la terminarea programului va fi un vot îân legătură cu această chestiune”, a adăugat Tăriceanu.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a anunţat vineri pe pagina sa de Facebook că va demisiona din Senatul României, anunțul fiind făcut după ce, inițial, ceruse reluarea votului asupra imunității sale, în contextul protestelor față de votul senatorilor care l-au scăpat pe fostul vicepremier de începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.

''Nu mă ascund în spatele niciunei imunități și, la fel ca și familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înțeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunț că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare'', a afirmat el.

La începutul săptămânii trecute, Senatul a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea, cu 73 de voturi "împotriva" solicitării DNA, doar 45 voturi "pentru" ăi 6 voturi anulate.

Ulterior, aproximativ 3.000 de oameni au protestat în faţa Senatului faţă de decizia parlamentarilor de a respinge cererea DNA de urmărire penală a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, aceştia blocând timp de câteva zeci de minute Calea 13 Septembrie.

Chiar dacă și-ar da demisia din Senat, DNA nu poate începe imediat urmărirea penală împotriva lui Gabriel Oprea. Având în vedere calitatea sa de fost ministru, DNA va trebui să ceară aviz de la președintele Klaus Iohannis, urmând ca șeful satului să încuviințeze începerea urmăririi penale.
Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com