FNSA ameninţă cu greva dacă Guvernul nu va rezolva revendicările până la finele lunii

in NAȚIONAL | 26 Septembrie 2016, 14:10 | 0 comentarii

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a început să strângă semnături pentru declanşarea unei greve generale cu blocarea activităţii, în cazul în care Guvernul nu va rezolva revendicările sindicaliştilor din administraţie până la finele lunii septembrie.
Potrivit unui comunicat transmis luni de FNSA, federaţia a analizat stadiul soluţionării de către Guvern a revendicărilor sindicaliştilor din administraţie, în condiţiile în care greva generală din administraţie, care era programată în 19 iulie, a fost suspendată, transmkite corespondentul MEDIAFAX.

"FNSA a analizat stadiul soluţionării de către Guvern a revendicărilor noastre şi a hotărât reluarea grevei generale programată a fi declanşată în data de 19 iulie şi suspendată în data de 18 iulie, ca urmare a promisiunilor asumate de către Vasile Dîncu – viceprim-ministru al Guvernul, de a soluţiona revendicările noastre în cursul lunii septembrie. Dacă aceste revendicări nu vor fi rezolvate în mod favorabil până la sfârşitul lunii septembrie, Conferinţa FNSA a hotărât ca după această dată să reia procedurile pentru organizarea grevei generale pe termen nelimitat, suspendată, şi a stabilit declanşarea acesteia începând cu data de 31 octombrie. Ȋn această perioadă, sindicatele afiliate la FNSA vor strânge semnăturile necesare procedurii declanşării grevei generale pentru blocarea în totalitate, pe termen nelimitat, a activităţii din administraţia publică locală”, se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor FNSA, până la această dată Guvernul "nu a considerat importantă soluţionarea revendicărilor salariaţilor din administraţia publică locală din România”.

"Prin revendicările formulate, salariaţii din administraţia publică locală au solicitat Guvernului adoptarea unor măsuri urgente, până la intrarea în vigoare a legii unice de salarizare, deoarece prin actele normative adoptate în ultima perioadă salariaţii din primăriile, consiliile judeţene din România şi instituţiile publice subordonate acestora au fost vădit discriminaţi în raport cu alte categorii de bugetari şi, în special, în raport cu administraţia centrală. FNSA a cerut acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, acordarea voucherelor de vacanţă”, susţin reprezentanţii FNSA.

FNSA a organizat în 5 iulie o grevă de avertisment având mai multe revendicări, printre care acordarea normei de hrană şi a voucherelor de vacanţă, precum şi o creştere a salariilor cu 25 la sută, în 12 iulie o grevă generală de o zi, iar în data de 19 iulie a fost programată grevă generală pe perioadă nedeterminată, care a fost suspendată pe termen nelimitat ca urmare a unor negocieri purtate cu vicepremierul Vasile Dîncu.
Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com