Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Wuhan, după un abandon al Irinei Begu

in Tenis | 26 Septembrie 2016, 14:09 | 0 comentarii

Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 4, s-a calificat, luni, în optimile turneului de la Wuhan, disputat pe hard şi dotat cu premii totale de 2.589.000 de dolari, după ce Irina Begu, a 26-a jucătoare a lumii, a abandonat la scorul de 3-6, 0-2, în turul 2 al competiţiei.
Partida, care a durat o oră şi şapte minute, a început cu un break al Irinei Begu, urmat de un rebreak reuşit de Simona Halep, care a câştigat patru game-uri la rând şi s-a distanţat la 4-1. Irina Begu şi-a făcut serviciul pentru 4-2 şi a mai câştigat încă un game, însă nu a reuşit să o împedice pe Halep să îşi adjudece primul set. În setul secund, Irina Begu a comis trei duble greşeli, iar la scorul de 0-2 a decis să abandoneze din cauza unor probleme la spate.(MEDIAFAX)

De-a lungul partidei, Halep a servit patru aşi, iar Irina a reuşit două astfel de lovituri. Halep a stat mai bine şi la primul serviciu, cu un procentaj de 64 la sută, faţă de 53 la sută cât a avut Begu. Simona Halep a avut şase şanse de break, dintre care a concretizat trei şi a pierdut o singură dată pe propriul serviciu, salvând alte patru şanse ale adversarei.

Scorul confruntărilor directe dintre primele două românce din ierarhia WTA a devenit astfel 5-0 pentru Simona Halep, după ce sportiva din Constanţa a câştigat şi precedentele patru partide. Cele două s-au mai întâlnit în 2016, în sferturile turneului de la Madrid, iar Simona Halep a învins-o pe Irina Begu în trei seturi.

În optimile competiţiei din China, Simona Halep o va întâlni fie Yaroslava Shvedova (Kazahstan, 41 WTA), fie pe Roberta Vinci (Italia, 15 WTA), care se vor întâlni într-un meci programat marţi, de la şapte dimineaţa, în şaisprezecimile competiţiei.
Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com