Patronate: Tarifele RCA pentru persoane fizice ar trebui să scadă la 400 de lei pe an

in NAȚIONAL | 22 Septembrie 2016, 13:22 | 0 comentarii

Patronatele din transporturile ru­tiere - UNTRR, APTE 2002, FORT și APULUM - consideră că in­clusiv tarifele asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA) pentru persoanele fizice ar trebui să scadă în perioada următoare, până la apro­ximativ 400 de lei/an pentru un autovehicul.
„Datele analizate din Raportul Milliman indică un preț RCA de aproximativ 400 de lei/an pentru un autovehicul, contrar celor men­țio­nate de asigurători și ASF că ta­ri­fele pentru această clasă ar urma să crească”, arată Uniunea Națio­na­lă a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), într-un co­mu­nicat.
Patronatele din transporturile rutiere atunci când au avansat cifra de 4.907 lei RCA pe 12 luni pentru segmentul de vehicule comerciale de peste 16 tone au ținut cont de datele și metodologia de calcul fă­cută public recent de către ASF, ex­plică reprezentanții transportatorilor. „Solicităm ASF și companiilor de asigurări să publice datele istorice pentru a vedea cum a funcționat piața RCA în România în ultimii 24 de ani, deoarece brusc, de la începutului lui 2015, piața RCA nu mai funcționează”, precizează UNTRR.

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com