Coreea de Sud şi Statele Unite vor simula un atac asupra unei instalaţii nucleare

in Externe | 21 Septembrie 2016, 19:46 | 0 comentarii

Forțele militare sud-coreene și americane vor efectua un exercițiu în cadrul căruia vor simula atacarea unei instalații nucleare, a declarat un oficial din cadrul Ministerului Apărării de la Seul, citat de site-ul postul CNN.
Oficialul a precizat că exercițiul nu este în mod particular îndreptat împotriva Coreei de Nord, însă anunțul a fost făcut în contextul în care Phenianul a efectuat de curând al cincilea test nuclear.
Coreea de Sud și Statele Unite vor simula și scenariul unui atac prin surprindere cu rachete, pentru a studia modalitățile de apărare în acest caz.
Recentul test nuclear efectuat de Coreea de Nord a provocat reacții dure la nivel internațional, Seulul anunțând că se pregătește pentru "cel mai pesimist scenariu".
Exercițiul, care va purta numele "Steagul Roșu", urmează să fie organizat în Alaksa, în perioada 3-21 octombrie.
Autoritățile de la Washington au anunțat că au trimis două bombardiere strategice de tipul B-1B care au survolat Zona demilitrizată coreeană cu scopul de a avertiza Phenianul.
La o zi după acțiunea americană, Coreea de Nord a acuzat Statele Unite că astfel de acțiuni inflamează tensiunile în regiune.

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com