Fiecare român a băut anul trecut aprox. 15 pahare de sucuri din fructe

in Studiu | 12 Septembrie 2016, 19:19 | 0 comentarii

Fiecare român a consu­mat anul trecut aproximativ 15 pahare de 200 ml de su­curi din fructe, cifră care plasează România spre finalul clasamentului european.
În Germania consumul ajunge la peste 29 de litri (145 de pahare) anual per capita, în Malta 28 litri , în Olanda 25,9 litri, iar în Austria 24 de litri, arată un studiu al Aso­cia­ţiei Europene a Producă­torilor de Sucuri de Fructe.
Pe de altă parte, consu­mul încă mic de sucuri naturale, dar şi tendinţa ascendentă a vânzărilor faţă de alte băuturi care au o evo­luţie constantă arată că acest segment se poate transforma în­tr-un motor de creştere pen­tru piața locală.

La un preţ mediu de 5-6 lei pentru un litru de suc şi nec­tar din fructe în magazine, calculele ZF arată că pia­ţa se ridică la 60-70 mil. euro.
Potrivit studiului, consu­mul de sucuri şi nectaruri de fructe a revenit anul trecut pe plus după şase ani conse­cutivi de scădere, vânzările ajun­gând la 58 de milioane de litri, adică 2,9 litri per ca­pita. Anul trecut, vânzările de sucuri şi nectaruri din fruc­te s-au majorat cu 7% faţă de anul precedent, fiind în ton cu tendinţa de creştere pe întreaga piaţă a băuturilor răcoritoare, o piaţă unde do­mi­nă însă sucurile „cu bule“.

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com