Nu e nimic nefiresc în eșecul românesc!

de Andrei Ando | in Atitudini | 22 August 2016, 22:12 | 0 comentarii

Când încearcă cineva să miște lucrurile în România, se trezesc niște deștepți care în loc să îl încurajeze și să îi respecte efortul, îl pun la zid și îl execută, îl desființează, spală pe jos cu el, fiindcă a îndrăznit să iasă din pluton, să fie mai bun, să fie diferit, să își asume că vrea mai mult. Să vedem numai ce s-a întâmplat în sport...
Ne plângem ca neghiobii că nu am avut rezultate bune la Jocurile Olimpice. Dar vă reamintesc corul prostovanilor care urlau că Belu și Bitang sunt antrenori teroriști cu metode abuzive, și le suflau în coarne unor putori ce credeau că performanța se obține prin postări populare pe Facebook. Oare nu cei care acum se revoltă urlau ca apucații că antrenorii lotului olimpic de gimnastică sunt prea bine plătiți și prea exigenți? Iată că neplătiți și indulgenți nu au făcut nimic!
Sau, mai departe, nu cred că ați uitat că ori de câte ori a apărut un investitor în sport, indiferent de domeniu, s-au năpustit niște ordinari să îl șantajeze și să îl denigreze, dacă nu ceda șantajului, să asmută publicul împotriva sa, de au ajuns oamenii cu bani să întoarcă spatele fenomenului sportiv și să se ferească de arenă ca dracul de tămâie.
Când încearcă cineva să miște lucrurile în România, se trezesc niște deștepți care în loc să îl încurajeze și să îi respecte efortul, îl pun la zid și îl execută, îl desființează, spală pe jos cu el, fiindcă a îndrăznit să iasă din pluton, să fie mai bun, să fie diferit, să își asume că vrea mai mult.
Țara asta nu își respectă valorile și oamenii care îndrăznesc. Nu își respectă performerii. Întreaga atenție este captată de comentatori meschini, răutăcioși, descurajarea a devenit sport național iar insulta nesimțită un fapt divers. Vă dau exemplul Simonei Halep - și când a ajuns prima din lume, în premieră absolută pentru tenisul feminin românesc, a fost înjurată și contestată la ea acasă, bagatelizată și hărțuită cu comentarii agresive.
Nu am avut rezultate bune la Jocurile Olimpice, nu excelăm în competițiile internaționale, la orice confruntare mai serioasă, indiferent de domeniu, suntem la coadă. Știți de ce? Pentru că sătule de tracasări, de abuzurile verbale, de jigniri, valorile abandonează lupta absurdă din țară și pleacă acolo unde sunt prețuite. Rămân să ne reprezinte cei din eșaloanele inferioare, mediocrii, cu rezultate pe măsură. Să nu ne mire că am ajuns lanterne roșii. La cum a evoluat opinia publică națională, otrăvită de noile media, de analiștii de conjunctură de pe rețelele sociale, de valul de calomnii și injurii, de contestare a tuturor reușitelor de etapă, nici nu putem spera să fim altundeva!

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com