Mercedes este pe cale să depăşească BMW la vânzări anul acesta

in Auto | 11 August 2016, 19:40 | 0 comentarii

Vânzările Mercedes-Benz în luna iulie au urcat cu un ritm de două ori mai ridicat decât cel al rivalului BMW, îndreptându-se cu pași rapizi spre redobândirea titlului de lider pe segmentul de lux, scrie Bloomberg.
Livrările de Mercedes au urcat cu 12%, la 1,17 milioane de vehicule în primele șapte luni ale anului, comparativ cu o creștere de 5,6% de la BMW. Aceasta a pus Mercedes în frunte cu aproape 30.000 de mașini vândute în plus față de BMW. Pe locul trei, Audi a câștigat 5,2%, adică 1,1 milioane vehicule.

Cei trei producători germani se luptă pentru primul loc la nivel mondial, poziție ocupată de BMW încă din 2005. Mercedes vrea să se impună pe prima poziție în clasament, după ce și-a consolidat oferta de utilitare sport, precum și cu adiția unor noi modele, precum cross-overele GLC, sau introducerea noii versiuni a sedanului de business E-Class.

BMW nu va lansa o nouă variantă a competitorului direct pentru E-Class, adică Seria 5, până anul viitor, în timp ce noua gamă Seria 7 s-a luptat să concureze împotriva S-Class.

"Se pare că este inevitabil și că BMW își va pierde supremația anul acesta", a spus Stuart Pearson, analist la Exane BNP Paribas.


Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com