Otravă

de Andrei Ando | in Atitudini | 8 Iulie 2016, 13:06 | 0 comentarii

Se spune că nimic nu unește mai profund oamenii decât ura. Aș adăuga însă, ca nuanță, frustra­rea și ticăloșia - frustrații care împărtășesc o ciudă patologică și valeții ticăloși care îi servesc bezmetic coabitează ca scama și bu­ricul.

Se spune că nimic nu unește mai profund oamenii decât ura. Aș adăuga însă, ca nuanță, frustra­rea și ticăloșia - frustrații care împărtășesc o ciudă patologică și valeții ticăloși care îi servesc bezmetic coabitează ca scama și bu­ricul. Cauza lor este comună - să răzbune o nedreptate imaginară care i-ar fi împiedicat să ajungă unde li se cuvine. În reali­tate, indivizii aceștia mărunți în caracter și gândire omit că ni­mic nu i se cuvine nimănui iar rea­lizările spre care privesc cu pizmă sunt rezultatul unui efort la care ei nu sunt dispuși și de care nu sunt capabili. Mottoul lor nu este să moară capra vecinului, ci să moară vecinul! 

Odată cu superficializarea societății, când presa tabloidizată sau noile media redactate fără niciun filtru, nici al calității, nici al bunului simț, ajung sursă primară de informare, ura crește, frustrații și ticăloșii se înmul­țesc. Caruselul lor maladiv an­gre­nează noi și noi prozeliți, cu­ceriți de violența limbajului, lo­gica rudimentară și radicalismul în care găsesc mediul lor natural. Nu îi interesează argumente­le, nu sunt dispuși la explicații. Contestă totul. Se socotesc su­periori. Ei au dreptate, și bas­ta! Legea, pe care o vor aspră și ne­cruțătoare pentru ceilalți, o consideră absurdă și abuzivă dacă le lezează interesele proprii. Pe mă­sură ce grupul lor anarhic se umflă, au sentimentul că gașca îi le­gitimează. Considerentele lor cele mai importante sunt decibelii, atitudinea mitocănească, su­dalma țigănească, cinismul, aro­ganța. Orice exces li se pare justificat atâta timp cât le aparține; nimic nu e scuzabil din partea celorlalți! Îi recunoști ușor. Au semne distinctive pe care le poartă cu mândrie: vocabularul ru­dimentar, miștocăreala ieftină, tonul bădărănesc.

Oamenii aceștia sunt niște ra­dicali fără cauză ai unor tran­șee pe care le sapă cu spor în su­flet. Ura, frustrarea și ticăloșia le amplifică pas cu pas suferința, îi îm­pinge de la spate ca un resort diabolic, îi alimentează, îi motivea­ză. Sunt prezenți pretutindeni, pe maidanul virtual și în agora fizică. Sunt solidari în tu­peism, energici și arțăgoși. Ae­rul pe care afuriseniile lor îl otră­vește ne intoxică pe toți. Vorbe­le putride, veninul lor cel de toa­te zilele le împroașcă pretutindeni. Mă tem că antidot nu există. Bulgărele de mizerie rostologolit de acești sodomiți moral va strivi orice tentativă de rezistență. Societatea în care trăim va fi tot mai rea, până când nu va mai fi deloc.Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com