Stimați cititori

in Etimologii | 9 Mai 2016, 13:04 | 0 comentarii

Stimați cititori, Orice lucru bun, zice-se, are un sfârșit.
Orice lucru bun, zice-se, are un sfârșit. Cu 60 de săptămâni în urmă, ziarul nostru a început o colaborare ono­rantă cu prof. univ. dr. Io­nel Funeriu, un proiect edi­torial generos, care între timp s-a ramificat într-un alt pro­iect, o carte care înmănun­chea­ză și dezvoltă articolele pu­blicate de domnia sa în Aradul. Ci­titorii noștri au avut ocazia să afle amănunte interesante, inedite chiar, des­pre originea cu­vin­telor pe care le folosim une­ori chiar fără să realizăm de unde provin, ce sensuri au avut inițial. In­cursiunea pe care a realizat-o dr. Ionel Funeriu în etimologia unor termeni uzuali ne-a ajutat să înțelegem influen­țe­le diverse și profunde asupra limbii române, într-un spa­țiu pe care ne placem să îl definim „multicultural” și care, iată, își confirmă și prin vo­cabular acest statut. 

Îi suntem recunoscători dom­nului profesor pentru se­rialul care a onorat publica­ția noastră, dar și pentru că a ales să publice în­tr-o car­te ar­ticolele din rubrica sa săptămânală, oferind astfel o gre­utate suplimentară cu­vân­tu­lui scris în presă și care, de multe ori, are aceeași soartă in­­gra­tă ca toate celelate episoade ale istoriei cotidianului din ziarul care apare zilnic la tarabă - este strivit de evenimentul nou, pre­sant, care nu întârzie să apa­ră a doua zi... Cartea, editată de Edi­tura Bru­mar, de la Timișoa­ra, este un instrument de lucru ex­­celent pentru profesori și stu­denți, o lectură extrem de plăcută pentru toți cei intere­sați de ori­ginea cuvintelor uzuale din vo­cabularul limbii române. 

Îi dorim domnului profesor sănătătate multă și spor la treabă, pe mai departe, în celelalte proiecte ale domniei sale! Îi sun­tem recunoscători că a ridicat prestigiul publicației noastre și ne-a ofe­rit lecturi deopotrivă in­te­­resante și educative.

RedacțiaComenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com