Renault prezintă la Frankfurt un Duster de oraş, ediţie limitată, care nu va fi disponibil în România

in Auto | 7 Septembrie 2015, 19:33 | 0 comentarii

Renault va prezenta în septembrie la salonul auto de la Frankfurt, în perioada 15-16 septembrie, o ediție limitată de Duster, "Urban Explorer", care va fi disponibilă în 15 țări din Europa, printre care Germania, Polonia, Macedonia și Kosovo, însă nu și pe piața românească.
Renault va prezenta în septembrie la salonul auto de la Frankfurt, în perioada 15-16 septembrie, o ediție limitată de Duster, "Urban Explorer", care va fi disponibilă în 15 țări din Europa, printre care Germania, Polonia, Macedonia și Kosovo, însă nu și pe piața românească.

Grupul francez, care deține Dacia, va prezenta o serie de modificări pentru SUV-ul Duster.

"Astfel, Duster Edition 2016 se remarcă prin noile jante de aliaj de 16 inchi de culoare neagră, precum şi prin noua nuanță de caroserie, «vert Altaï», care înlocuiește în gamă nuanța «gris Olive»", se arată într-un comunicat al Dacia.

Dacia Duster Edition 2016 va introduce și o nouă ediție limitată, "Urban Explorer", care va fi disponibilă pe un anumit număr de piețe din Europa, respectiv Germania, Italia, Spania, Portugalia, Elveția, Austria, Suedia, Polonia, Slovenia, Croația, Serbia, Bosnia, Macedonia, Kosovo și Muntenegru, se arată într-un comunicat al grupului francez Renault.

Duster Urban Explorer va beneficia de pack-urile Baroudeur și Look.

Duster Edition 2016 va dispune la interior de două noi tapițerii ("Silicon noir" şi "Féderer gris" pe fond negru). Versiunile de echipare de intrare în gamă vor avea tapițerii în nuanța "Silicon noir", în timp ce versiunile superioare vor beneficia de tapițeriile "Féderer gris" pe fond negru. Nuanța "gris cosmos" va fi înlocuită de "gris platinium" (în funcție de ţară şi de versiune) în special la nivelul panourilor de uși, a mânerelor de susținere şi a ornamentelor de pe fațada centrală a planșei de bord.

Renault introduce pentru Duster Edition 2016 și sistemul multimedia de navigaţie MEDIA-NAV Evolution, în funcţie de versiune şi ţară. Sistemul multimedia oferă o conectivitate permanentă şi de calitate, notează Dacia.

Duster Edition 2016 dispune, opțional în funcţie de ţară, și de o cameră video pentru marşarier.

De asemenea, pentru prima oară, Dacia include în ofertă o cutie de viteze robotizată, denumită Easy-R.

"Disponibilă pe motorizarea TCe 90 CP asociată cu sistemul Stop & Start, această cutie de viteze cu 5 trepte asigură un confort sporit în utilizare datorită transmisiei fără pedală de ambreiaj. Cutia Easy-R va fi disponibilă în lunile următoare pe modelele Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway. (...) Această ofertă va fi propusă la un preț accesibil, conform valorilor mărcii Dacia", notează producătorul auto.
Easy-R asigură o utilizare comodă datorită soluției tehnice care elimină pedala de ambreiaj. Cutia dispune de un sistem de acționare electromagnetic (pilotat de un calculator) care asigură debreierea, schimbarea vitezelor și acționarea ambreiajului în locul șoferului. Ea are două moduri de funcționare, adaptate tuturor nevoilor: Drive sau Manual (Impulsional). În modul Drive, schimbarea treptelor de viteză este realizată de calculator, pe baza informațiilor referitoare la condițiile de rulare, precum turația motorului, viteza de deplasare, stilul de condus al șoferului. În modul Manual / Impulsional, şoferul decide singur momentul schimbării treptelor de viteză.

Sistemul multimedia şi de navigaţie MEDIA-NAV Evolution, pentru Duster Edition 2016, integrează funcția Info-trafic TMC gratuită care permite propunerea unor itinerarii alternative (disponibilă în funcţie de țară), oferă alerte de siguranţă (precum pentru zonele periculoase), accesul la conectivitate prin intermediul unor aplicaţii dedicate (disponibile în funcţie de ţară).

Astfel, utilizatorul va avea acces pe ecran la conținutul multimedia pe care şi l-a configurat în prealabil prin aplicația AHA, pe care o poate descărca gratuit pe smartphone. Aplicația îi oferă acces la întregul conținut multimedia (webradio, podcast, muzică, cărți audio), precum și la rețelele sociale Facebook și Twitter. Ea oferă și informații în timp real cu privire la puncte de interes situate în apropiere, precum hoteluri sau restaurante. Sistemul permite atât apelarea telefonică a numerelor de contact ale acestor obiective, cât şi ghidarea către adresele respective. Vehiculul este echipat cu sateliți de comandă la volan care permit accesul la funcția de recunoaștere vocală SIRI oferită de Apple (compatibilă cu iPhone 4S și modelele ulterioare).

Dacia MEDIA-NAV Evolution va dispune de un ecran tactil de 18 cm (7 inchi) și o interfață care permite navigarea ușoară în cele șase categorii: radio, media, telefon, hartă, navigație (cu varianta de afișaj în 2D şi Birdview) precum şi efectuarea setărilor. Aparate precum smartphone sau cititor MP3 se pot conecta la priza USB sau jack, accesibile pe fațada sistemului. Datorită funcției Bluetooth, Dacia MEDIA-NAV Evolution permite utilizarea sistemului audio-streaming care asigură ascultarea fişierelor muzicale înregistrate pe smartphone.
Grupul francez Renault a anunțat la sfârșitul lunii august că va introduce în septembrie, la salonul auto de la Frankfurt, cutia de viteze robotizată Easy-R, pentru modelele Dacia Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway, precum și Duster Edition 2016, care include noi echipamente și schimbări de natură estetică.

Salonul auto de la Frankfurt este programat pentru 15-16 septembrie.

În primele șase luni, grupul Renault a vândut sub brandul Dacia la nivel global 269.670 de autoturisme, față de 245.617 de unități în perioada similară a anului anterior. Vânzările Dacia de autovehicule comerciale ușoare s-au situat la aproape 20.362 de unități, față de 17.742 de mașini în prima jumătate a anului anterior.

Anul trecut, vânzările Dacia au crescut cu 19%, la 511.000 de autovehicule, principala piaţă fiind în continuare Franţa, cu aproape 105.893 de unităţi, în timp ce în România livrările au avansat tot cu 19%, la 29.625 de unităţi, echivalentul unei cote de piaţă de 31,2%.
Reprezentantul costructorului auto nu a menţionat câte automobile Dacia au fost vândute din producţia uzinei de la Mioveni şi câte au provenit de la fabrica din Tanger (Maroc). La Mioveni sunt fabricate modelele Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway, Duster şi Renault Symbol. În Maroc sunt produse modelele Sandero, Sandero Stepway, Dacia Dokker, şi Lodgy.


Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com