Prăjitură şah-mat

in Rețeta zilei | 6 Octombrie 2014, 13:38 | 0 comentarii

Timpul de gatire: 15 min Gata in: 15 min INGREDIENTE 6 ouă 180 g zahăr pudră 180 g făină 3 linguri cacao 1 fiolă esenţă de vanilie 1 pahar mic cremă de ciocolată 100 ml frişcă lichidă 1 praf sare Pentru servit: 250 ml frişcă lichidă decoraţiuni de ciocolată
Timpul de gatire: 15 min
Gata in: 15 min
INGREDIENTE
6 ouă
180 g zahăr pudră
180 g făină
3 linguri cacao
1 fiolă esenţă de vanilie
1 pahar mic cremă de ciocolată
100 ml frişcă lichidă
1 praf sare
Pentru servit:
250 ml frişcă lichidă
decoraţiuni de ciocolată


PREPARARE
Prăjitura şah-mat arată foarte bine şi este incredibil de bună. Reţeta e foarte simplă!
1.   Se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi, după ce se albeşte crema, se adaugă făina. Se adaugă spuma obţinută din mixarea albuşurilor cu un praf de sare.
2.   Se separă în două părţi egale ameste­cul, într-una se pune vanilie şi în cealată se adaugă cacaua de la Dr. Oetker. Se toarnă cele două amestecuri în două forme de chec neadezive sau unse şi tapetate cu făină. Se coc 15 minute şi se lasă la răcit complet.
3.   Unul dintre checuri se unge cu crema de ciocolată amestecată cu frişcă lichidă fierbinte şi deasupra lui se aşază al doilea chec. Se presează puţin şi se dau la rece pentru 15 minute. După acest timp, se taie trei benzi pe lungime şi se aşază pe o tavă alternându-le pentru a forma tabla de şah. Se dau la rece 30 de minute.
4.   Se bate frişca şi se îmbracă prăjitura şi se dă din nou la rece pentru două ore. Se servesc cu decorațiuni-grilaj de ciocolată.

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com