Ziarul Aradul: Vameşul nădlăcan Gubic, o avere nejustificată de peste 96.000 de euro!

in Regional | 3 Decembrie 2013, 09:16 | 4 comentarii

Un controlor vamal de la Moraviţa a fost găsit cu o diferenţă de 351.018 lei (aproximativ 96.338 euro) între averea dobândită şi veniturile realizate în 10 ani, de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), informează instituţia.
Ştefan-Milan Gubic, controlor vamal în cadrul Direcţiei Regionale Operaţiuni Vamale Timişoara - Biroul Vamal Moraviţa, a realizat, în perioada 1 noiembrie 2000 - 31 decembrie 2010, împreună cu familia, venituri salariale în cuantum de 298.419 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 649.437,80 lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 351.018,8 lei, a constatat ANI.

Agenţia a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Timişoara, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Gubic în perioada exercitării funcţiei publice.

Acesta a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris -, dar nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Milan Gubic este vameşul care, potrivit unor surse, ar fi declarat că numai de aceea nu şi-a cumpărat elicopter pentru că nu avea unde să aterizeze cu el, din cauza firelor electrice de la Nădlac. Gubic ar fi spus că îl jenează naveta zilnică cu maşina la de la Nădlac la Moraviţa şi că l-ar fi tentat să îşi ia elicopter.

Vameş din 1979, Gubic a mai dat socoteală pentru afacerile pe care le făcea în vamă însă de fiecare dată a scăpat fără probleme. „Eu l-am dat afară pe ăla pentru că a scos afară un camion cu şapte iranieni, deşi erau în consemn internaţional. I-a scos afară pe la Nădlac”, a declarat, pentru Antena 3, Nini Săpunaru, fost şef al vămilor în perioada 1997 – 2000. „Se întâmpla în 2000, când Gubic a fost acuzat că a luat şpagă ca să lase nişte iranieni urmăriţi intrenaţionali să treacă frontiera. Pentru că nu erau probe, n-a existat dosar penal, dar a fost concediat. A intrat la timp în concediu medical şi a dat Vama în judecată. După un aşa succes nimic nu i-a mai stat în cale lui Gubic. Şi, ca să fie sigur că nu va mai avea probleme, a început să cocheteze cu politica, găsindu-şi prieteni şi protectori în mai multe partide. În 2008 chiar a candidat la primăria Nădlac. A pierdut la scor şi s-a întors în vamă, unde afacerile i-au mers tot mai bine. Cei care-l cunosc pe Gubic spun că este un om care ori ştie să-şi aleagă prietenii ori este un om foarte norocos. Cert este că ultimii ani sunt plini de coincidenţe. Deşi intrarea în Uniunea Europeană a redus activitatea vameşilor, Milan Gubic n-a ieşit din sistem, ba mai mult a fost mutat într-o vamă la frontiera cu Serbia. Coincidenţă sau nu, numirea a fost făcută după ce arădeanul Sorin Blejnar a fost uns la şefia ANAF şi l-a numit şef peste Regionala Vamală Timiş pe un alt arădean, Aurel Mătiuţ. La puţin timp Gubic a ajuns şef de tură în vama Stamora Moraviţa”, menţionează jurnaliştii de la Antena 3.
Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com