Marşul bicicliştilor arădeni, o reuşită totală! (FOTO/VIDEO)

in Eveniment, , | 8 Mai 2010, 17:04 | 18 comentarii

Iniţiativa unui marş al bicicliştilor a fost îmbrăţişată de sute de arădeni, care s-au urcat azi pe biciclete şi s-au adunat cu sutele, în jurul orei 15:00, în faţa Casei Sindicatelor. Oameni de toate vârstele au format o adevărată familie, de parcă s-ar fi cunoscut de zeci de ani. Bucuria de a lua parte la o astfel de acţiune se citea pe faţa fiecăruia şi toţi erau nerăbdători să străbată oraşul cu bicicleta.
Iniţiativa unui marş al bicicliştilor a fost îmbrăţişată de sute de arădeni, care s-au urcat azi pe biciclete şi s-au adunat cu sutele, în jurul orei 15:00, în faţa Casei Sindicatelor.

Oameni de toate vârstele au format o adevărată familie, de parcă s-ar fi cunoscut de zeci de ani. Bucuria de a lua parte la o astfel de acţiune se citea pe faţa fiecăruia şi toţi erau nerăbdători să străbată oraşul cu bicicleta. O dovadă certă că Aradul are nevoie de piste pentru biciclişti, de mai puţină poluare, de o viaţă mai sănătoasă. La acţiunea organizată de Asociaţia Alternativa Civică Arădeană şi Consiliul Local Civic au aderat Arad ID, ATM  - Secţia Cicloturism, Respiră Verde, Parcul Natural Lunca Mureşului, Mişcarea Arădeană, Argus, ULALA, Rotary şi Colegiul „Elena Ghiba Birta”.

Participarea a fost liberă iar Parcul Natural Lunca Mureşului a pus la dispoziţia celor interesaţi biciclete care au putut fi închiriate gratuit pe perioada marşului. Primii 100 de participanţi au primit de la organizatori tricouri inscripţionate cu logoul campaniei: „Daţi Aradului piste pentru biciclişti!” Timp de două ore, participanţii la marş au străbătut, flancaţi de poliţia rutieră, principalele artere de circulaţie, pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra nevoii de piste. Organizatorii au declarat că acţiunea nu are caracter politic ci vizează urgentarea demersurilor pentru realizarea de piste pentru biciclişti, amplasarea de rasteluri lângă instituţiile publice din municipiu, dotarea cu biciclete a poliţiei comunitare.

Foto & Video: Nelu Scripciuc, Vasile Zărăndan

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com